Lars Krogh efter Golden League-triumf: Danmark hører til blandt EM-favoritterne

DR Sportens ekspert ser mange positive fremtidsperspektiver efter de danske håndboldmænds tre sejre under Golden League.

Niklas Landin og de øvrige danske landsholdsspillere gjorde rent bord ved weekendens Golden League-stævne. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Tre kampe, tre danske sejre over yderst kompetente modstandere som de franske verdensmestre, Norges VM-sølvvindere og de polske OL-semifinalister.

Det var facit efter de sidste fire dages Golden League-stævne på dansk jord.

DR Sportens håndekspert Lars Krogh Jeppesen så undervejs flere opløftende momenter hos landstræner Nikolaj Jacobsens mandskab.

- Det var yderst positivt af følge det danske landshold i de tre kampe. Det blev virkelig arbejdet med den defensive del og det gav rigtig mange redninger. Både Niklas Landin og Jannick Green spillede gode kampe i målet. Angrebsmæssigt var der også masser af positive ting at tage med og gode individuelle præstationer fra flere forskellige spillere.

- Man kan altid bruge sejre og gode kampe fremadrettet. Det giver noget selvtillid og så giver det en tro på tingene, at det man ligger og arbejder med under en ny landstræner allerede fra start virker. Så rykker man som gruppe tættere sammen, lyder vurderingen fra Lars Krogh Jeppesen.

Lars Krogh Jeppesen er ikke bleg for at sende Danmark helt op blandt de største favoritter, når det i januar går løs ved EM i Kroatien. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Kan man på baggrund af weekendens præstationer melde Danmark ind i det absolutte favoritfelt som EM-slutrunden i januar?

- Danmark tilhører favoritfeltet ved EM i Kroatien. Det er der ingen tvivl om. Det var de tre kampe mod Norge, Polen og Frankrig med til at sætte en tyk streg under.

Hvem imponerede dig udover de to målmænd?

- Der var flere gode individuelle præstationer. Mikkel Hansen viste først og fremmest, hvad han indeholder efter en sæsonstart på det jævne i Paris. Og så har der været meget snak om den danske højreback efter Kasper Søndergaards landsholdsstop. Her viste Peter Balling, at han både har fart og kan falde fint ind i det danske spil. Der var derudover også store plusser til Mads Mensah og Hans Lindberg.

Frankrig bliver bedre

Danmark spillede søndag aften en fornem kamp mod de franske verdensmestre foran over 10.000 tilskuere i Boxen i Herning. Efter dansk føring på 15-10 ved pausen sluttede det 27-23 i dansk favør efter et opgør, hvor franskmændene aldrig var tæt på sejren.

Lars Krogh Jeppesen er dog overbevist om, at det er et væsentligt anderledes fransk landshold, som vi kommer til at se under EM-slutrunden i Kroatien i januar.

- Det er positivt at få tre sejre og at slutte af med til tider at spille Frankrig ud af banen, men det er vigtigt at huske på, at der er stor forskel på et spille en træningskamp i boksen og så en betydende kamp ved en stor turnering.

- Det franske mandskab spillede med mange forskellige opstillinger og Nikola Karabatic var ikke med i defensiven på grund af et ret presset program i Paris. Nikolaj Jacobsen og spillerne er selvfølgelig klar over, at Frankrig kan præstere bedre og vil spille mere smalt, når det først går løs for alvor, slutter DR Sportens håndboldekspert.

Facebook
Twitter