Luksusproblem for landsholdet: Reserverne gjorde rent bord i Golden League uden Hansen og Landin

Håndboldherrerne vandt alle tre kampe ved Golden League-stævnet i Norge.

Mathias Gidsel i aktion mod Frankrig i Golden League-turneringen. (Foto: Annika Byrde © Annika Byrde / NTB)

Det var uden mange af de helt store kanoner, at Danmarks håndboldherrer gjorde rent bord med tre sejre i tre kampe i Golden League-stævnet.

Niklas Landin, Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard blot for at nævne et par stykker af de vanlige profiler, som landstræner Nikolaj Jacobsen havde set bort fra til de tre kampe.

Norge, Frankrig og Holland blev alle besejret, og i de største stjerners fravær fik flere nye ansigter chancen for at give Nikolaj Jacobsen luksusproblemer i forhold til de kommende landsholdsudtagelser.

Men det er faktisk slet ikke nyt, at der skal træffes flere svære valg, når man er træner for de danske håndboldherrer, påpeger Peter Bredsdorff-Larsen, der er landstræner for Færøerne.

- Det er i øvrigt ikke noget nyt luksusproblem. Vi har set gennem mange år, at bredden er god. Hvis vi skruer tiden tilbage, så har man set masser af eksempler på det.

- Vi skal se det som noget positivt, at der er mange, der vil kunne gøre en forskel for Danmark. Vi kan virkelig tale om, at der ikke er tale om fravalg, når man udtager trupper, men derimod tilvalg, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Emil Nielsen var en af de tre målmænd, der var med til Golden League i Norge. (Foto: Annika Byrde © Ritzau Scanpix)

Peter Bredsdorff-Larsen hæfter sig særligt ved, at til trods for, at flere af de vanlige nøglespillere på herrelandsholdet i håndbold ikke var med, så blev det stadig til sejre mod OL-guldvinderne fra Frankrig og de dobbelte VM-sølvvindere fra Norge.

I modsætning til Danmark havde både Frankrig og Norge noget nær alle stjernespillerne med i turneringen.

- I hvert fald for Frankrig og Norges vedkommende er det lande, der er med helt oppe i verdenstoppen, så det er altid godt at kunne slå dem. Endda også på Norges hjemmebane, og så er det selvfølgelig bemærkelsesværdigt, at det er uden flere af dem, der almindeligvis trækker et stort læs. Det fortæller noget om den enorme bredde, der i dansk herrehåndbold, siger han.

Det vanlige førstevalg mellem stængerne i det danske mål, Niklas Landin, var en af dem, der ikke var med i truppen til Golden League i Norge, men i Landins fravær greb Emil Nielsen, Kevin Møller og Jannick Green chancen.

- Jeg smiler mest ved tanken om målmandspositionen, som i håndbold er den mest afgørende position. Der står vi virkelig med kvalificerede kræfter. Vi taler om målmænd, som hver for sig gør en kæmpe forskel i de klubber, de spiller i. Og det er på absolut topniveau i klubregi. Der er et stort smil ved den position, hvor vi i hvert fald har fire-fem meget kvalificerede målmænd.

- De vil alle kunne gøre en forskel, og de dokumenterer det også i hverdagen. På den vigtigste position er vi langt foran vores konkurrenter, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

  • Aaron Mensing fra Flensborg Handewitt var et af de nye ansigter på holdet. (Foto: Annika Byrde © Annika Byrde / NTB)
  • Rene Antonsen fra Aalborg Håndbold ligeledes. (Foto: Annika Byrde © Annika Byrde / NTB)
1 / 2

Også blandt markspillerne var der flere nye ansigter i landsholdstruppen. Både spillere, der har været med før, men har været ude af landsholdsvarmen i en periode, men også helt nye bekendtskaber.

- Det er en blanding af folk, der er kommet tilbage og så også nogle helt nye.

- Michael Damgaard har spillet helt fænomenalt på Bundesligaens førerhold (SC Magdeburg, red.), og det fortæller alt om hans kvaliteter. Men de er bestemt ikke nye. Det er gammelt kendte kvaliteter. Aaron Mensing er på vej. Han fik sit helt store gennembrud i Holstebro sidste år, og har fortsat med at bekræfte det niveau for Flensborg, særligt som skytte.

- Jacob Lassen er stadig på vej fremad og har nået landsholdsniveau de seneste par år, og jeg tror, der er potentiale til mere hos ham. René Antonsen bekræfter sine kvaliteter hver uge i Champions League med Aalborg. Patrick Wiesmach har vi i ti år vidst, er en vanvittig dygtig højrefløj, men har stået bag Hans Lindberg og Lasse Svan, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

EM-slutrunden i Ungarn er januar 2022, skal håndboldherrerne i første omgang dyste mod Nordmakedonien, Montenegro og Slovenien i gruppespillet. Inden det venter der dog to testkampe.

FacebookTwitter