Markussen tilbage på landsholdet: ’Kan bidrage med mine spidskompetencer’

Den tårnhøje håndboldspiller mener, at han på landsholdet kan skabe plads til sine medspillere.

Nikolaj Markussen ser frem til at vise sit værd for landstræneren. (Foto: NORDE ERNST VAN © Scanpix)

Efter næsten halvandet år uden for landsholdet er Nikolaj Markussen igen inde i den rød-hvid varme. Den mere end to meter høje venstreback er blandt landstræner Nikolaj Jacobsens udvalgte til EM-kvalifikationskampene mod Ukraine og Færøerne.

- Landsholdet er en kæmpestor ære, og man vil bidrage hver gang, man får muligheden. Jeg er glad for at være indenfor og få muligheden for at vise mig frem. Det er en stor glæde, at jeg skal møde ind til landsholdet igen, siger Nikolaj Markussen til DR.

Bjerringbro-Silkeborg-spilleren tør ikke sige præcis, hvorfor han er blevet forbigået i 17 måneder, men han mener, at han nok er blevet sorteper i spillet om pladserne i bagkæden, hvor Mikkel Hansen selvfølgelig er den altoverskyggende stjerne.

- Det er ikke mig, der afgør, hvem der skal være med på landsholdet. Der har været nogle andre typer som supplement til Mikkel de senere år. Der er jeg ikke faldet ind i kategorien. Nu prøver landstræneren nok nogle lidt andre ting til denne samling, og det er jeg kun glad for.

En trussel i højden

Selv mener Nikolaj Markussen, at han har en masse at bidrage med på landsholdet. Ikke mindst sin højde. Og det er svært at argumentere mod, når han målet hele 213 centimeter fra fodsål til isse.

- Jeg har nogle spidskompetencer, som nogle af de andre måske ikke har. Det skal jeg forsøge at vise frem og vise, at jeg sagtens kan bidrage til et stærkt landshold, siger Nikolaj Markussen.

- Qua min størrelse vil jeg altid være en trussel og en, man er nødt til at have fokus på. Det kan skabe plads til mine medspillere. Vi har nogle dygtige spillere, som kan noget mand mod mand, men jeg er en, der kan åbne forsvaret ude fra, siger han.

Nikolaj Markussen er i udtaget i en trup på i første omgang 19 spillere. Landstræner Nikolaj Jacobsen må dog kun tage 16 spillere med til EM-kvalifikationskampene, og dermed vil tre spillere senere blive valgt fra.

Danmark møder Ukraine på hjemmebane i Aarhus 24. oktober, mens det tre dage senere gælder Færøerne i Skjern.

Facebook
Twitter