Mikkel Hansens OL-advarsel: Pas på med for meget træning

Mikkel Hansen mener, at man skal lære af erfaringerne fra de sidste to skuffende OL-turneringer.

Mikkel Hansen har ikke de bedste erfaringer med at spille OL. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Han har prøvet det to gange tidligere. I OL i Beijing i 2008 blev det til en kvartfinale og en syvendeplads, mens kvartfinalen også blev endestationen ved OL i London, hvor en sjetteplads blev slutplaceringen.

Begge gange var Mikkel Hansen med, og det er med den erfaring i bagagen, at Mikkel Hansen drager mod Rio til sommer. Efter at Danmark i aftes kvalificerede sig til legene til sommer, er refleksionerne over, hvad der skal gøres bedre end ved de sidste to OL-turneringer begyndt.

Og belært af erfaringerne fra Beijing og London peger Mikkel Hansen, at man skal passe på med for meget træning op til OL.

- Det er vigtigt at komme friske og udhvilede, for det er svært, når man har en så lang sæson. Vi vil alle gerne træne og forberede os super-meget, men jeg synes også, at de sidste to gange har vist, at det er vigtigt at få lidt ferie og komme lidt væk fra håndbold. Ellers bliver det en ekstrem lang sæson, og så ser man en flok mentalt og fysisk trætte spillere, siger Mikkel Hansen til DR.

Er der blevet trænet for meget op til de sidste to olympiske lege, I har været med i?

- Det er svært at sige, men man kan kigge på resultaterne og se, at det ikke har været kønt spil, de gange, vi har været der, siger Hansen.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi i de sidste to gange har leveret væsentligt under det niveau, vi burde have leveret, siger han.

Forstyrrende elementer

Ud over de mange træninger, kan der ved OL være mange interessante elementer uden om håndbolden. Ceremonier, arrangementer, hundreder af sportsudøvere i den olympiske landsby, turneringer man gerne vil se og en massiv mediemæssig interesse fra alverdens journalister.

- Der er mange forstyrrende elementer, siger Mikkel Hansen og fortsætter:

- Der er mange sportsfolk, mange journalister, mange ting, der kan forstyrre ens forberedelse på kampe, så naturligvis skal man fokusere lidt mere. Men igen, vi er voksne mennesker, og hvis folk har overskud til at se en tenniskamp, så skal de have lov til det, bare de leverer dagen efter, siger Mikkel Hansen.

OL-recepten

Mikkel Hansens bøn, om at give spillerne mere fri op til OL, er blevet hørt og også accepteret af landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Han ved om, nogen hvad succes-recepten er, for islændingen vandt sølv ved OL i Beijing med Island.

- Det er noget, jeg allerede har taget en beslutning om, at vi skal gøre. Det gjorde vi også, da vi vandt sølv med Island i 2008, hvor jeg gav spillerne så lang sommerferie som muligt. Spillerne får et træningsprogram, de skal følge, og så skal de møde i begyndelsen af juli, hvor de bliver testet, siger Gudmundsson.

- Det er vigtigt, at spillerne får lidt fri og kan slappe lidt af og komme så friske som muligt. Nøglen til succes ved OL er hårdt arbejde, men vi har tid nok. Vi skal finde en balance mellem at give dem fri, men ikke i alt for lang tid, siger landstræneren.

OL i Rio finder sted fra 5. til 21. august.