Nikolaj Jacobsen om kontraktforlængelse: 'Spillerne gjorde valget let'

Spillernes dedikation til landsholdet har fået Nikolaj Jacobsen til at forlænge sin kontrakt til 2024.

Nikolaj Jacobsen (til venstre) fortæller, at spillerne og folkene omkring landsholdet gjorde valget om at forlænge som landstræner let. (Foto: ANNEGRET HILSE © Scanpix)

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen giver de danske landsholdsspillere en stor del af æren for, at han torsdag har forlænget sin kontrakt som dansk landstræner, så den løber til sommeren 2024.

Spillernes dedikation til landsholdet smitter, mener landstræneren.

- For hver gang vi er samlet, så glæder jeg mig endnu mere til næste gang. Det er virkelig en fornøjelse at arbejde med spillere, der er 100 procent dedikerede til spillet og holdet.

- Som træner vil man gerne være sammen med nogen, som hele tiden gør deres ypperste for at blive bedre, og det vil de her drenge virkelig. Samtidig har det også været vigtigt for mig, at jeg med staben omkring holdet er i sindssygt gode hænder.

- De er alle så dygtige mennesker, som hele tiden er med til at optimere arbejdsbetingelserne for mig og holdet. De har en stor del af æren for, at det er gået så godt, som det er, og at jeg har lyst til mere, siger Nikolaj Jacobsen.

Som en del af sin nye aftale bliver Nikolaj Jacobsen fra sommer landstræner på fuldtid og flytter bopælen fra Tyskland til Danmark, da han ikke længere vil være bundet af en trænerkontrakt med Rhein-Neckar Löwen.

En lille lyshåret dreng fra Oure

Fynboen blev landstræner i 2017, og han har allerede vundet VM-guld. Han mener, at der er skabt en solid base omkring landsholdet, så der venter flere store resultater i de kommende år.

- Jeg glæder mig over, at en lille lyshåret dreng fra Oure kan få lov at stå spidsen for det danske landshold og være en del af det her fantastiske hold i så lang en periode.

- Det er virkelig stort. Vi er på vej i en rigtig god retning og har fundet en god måde at gøre tingene på, siger Nikolaj Jacobsen.

Som en del af hans nye arbejdsopgaver skal han være med til at udvikle en ny landsholds- og talentstrategi i Dansk Håndbold Forbund.

/ritzau/

FacebookTwitter