Nikolaj Jacobsen udtager EM-trup med erfarne profiler

Landstræner Nikolaj Jacobsen har sat navne på 17 spillere, der rejser med landsholdet til EM i Kroatien.

Nikolaj Jacobsen har fundet sin trup til håndbold-EM i januar. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2010))

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen udtog fredag en EM-trup på 17 spillere frem mod slutrunden i Kroatien i januar.

I optakten til slutrunden er 18 mand samlet til træning og Golden League-stævnet i Frankrig, da Jacob Holm fra Ribe-Esbjerg også træner med.

- Det er en god og erfaren trup, der også indeholder nogle unge spillere, og det er i mine øjne de bedste spillere, vi har i Danmark lige nu, siger Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelelse.

Stjerner som Mikkel Hansen, Niklas Landin og Lasse Svan Hansen er med i truppen, mens Skjern-fløjen Anders Eggert er vraget.

Danmark må have 16 spillere skrevet ind til kampene i turneringen, men kan skifte ud i truppen op til seks gange i løbet af slutrunden. Derfor er der udtaget en ekstra spiller.

- Det betyder, at der ikke er en reserve med som 17.-mand. Truppen består med andre ord af 17 spillere, som vi vil rotere mellem fra kamp til kamp, forklarer landstræneren.

Holm som reserve

I optakten til EM-slutrunden vil landsholdet både træne i Danmark samt spille Golden League i Frankrig.

Her vil EM-truppen blive suppleret med Jacob Holm, som tager tilbage til Danmark, når landsholdet rejser fra Frankrig til Kroatien.

- Vi vil gerne have Jacob Holm med i dagene op til EM, siger landstræneren og tilføjer:

- Dels passer han godt ind i forberedelserne i forhold til både Golden League og EM-slutrunden, og dels er det godt, at han har været samlet med holdet, hvis vi får brug for at kalde en spiller mere ned til Kroatien.

Landsholdet samles mandag 1. januar og rejser til Frankrig to dage senere, hvor man møder Egypten, Norge og Frankrig i Golden League.

Herefter går turen direkte til EM i Kroatien 8. januar.

EM-truppen ser således ud:

Målvogtere: Niklas Landin, Jannick Green.

Stregspillere: Anders Zachariassen, René Toft Hansen, Henrik Toft Hansen.

Fløjspillere: Magnus Landin, Casper U. Mortensen, Hans Lindberg, Lasse Svan.

Bagspillere: Niclas Kirkeløkke, Mads Mensah Larsen, Rasmus Lauge, Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Michael Damgaard, Peter Balling.

/ritzau/

Facebook
Twitter