Nikolaj Markussen efter comeback: ´Jeg greb chancen´

Den høje bagspiller leverede en stærk præstation mod Ukraine i sin første landskamp i 17 måneder.

Nikolaj Markussen leverede en stærk præstation mod Ukraine. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Fem mål på fem forsøg.

Nikolaj Markussen kunne næppe have ønsket sig et bedre landsholdscomeback end det, han fik i går, da Danmark vandt over Ukraine i holdets første kvalifikationskamp frem mod EM i 2020.

- Jeg synes, at jeg greb chancen.

- Det gik, som jeg havde håbet på. Jeg fik lidt sammenhængende minutter, og jeg leverede det jeg skulle, siger Nikolaj Markussen.

Tillid fra landstræneren

Kampen i går var tometermandens første for Danmark i næsten 17 måneder. Diverse småskader har holdt bagspilleren ude af rødt og hvidt, længere end han lyster, men i gårsdagens kamp var der altså ikke meget rust at spore. Selv tillægger Markussen tilliden fra landstræneren som en stor del af årsagen til det fine comeback.

- Allerede fra første træningssamling virkede det som om, at Nikolaj gerne ville mig og gerne ville bruge mig i nogle situationer. Både i overtal, men også i det normale spil seks mod seks. Så det er kun rart.

Det er dog ikke kun Nikolaj Markussen selv, der er glad for sit landsholdscomeback. Også Landstræneren er udpræget tilfreds med, at den høje bomber er tilbage for Danmarks bedste håndboldherrer.

- Han greb chancen. Han fortsatte det gode spil, som han har leveret for Bjerringbro-Silkeborg i en længere periode. Desuden er det fint, at når Mikkel Hansen ikke lige har en af sine bedste landskampe, så kan Nikolaj komme ind og tage over, siger Nikolaj Jacobsen.

Kræver mere at komme til VM

Markussens flotte landsholdscomeback har unægtelig sat gang i spekulationerne omkring, hvorvidt han kan nå at spille sig med i landstrænerens trup til VM på hjemmebane i januar.

Det vil bagspilleren dog ikke drømme om endnu.

- Det sender dig ikke til VM at spille en god landskamp. Det kræver sku lidt mere. Forhåbentlig kan jeg levere godt til træning og så en god kamp i weekenden, og så handler det om at levere godt i BSV indtil da.

Nikolaj Markussen har endnu en mulighed for at imponere landstræneren, når Danmark på lørdag møder Færøerne i Skjern.

Facebook
Twitter