’Slået hjem igen’: Ny knæskade til evigt uheldige Rasmus Lauge bekymrer håndboldekspert

Rasmus Lauge misser VM-slutrunden i januar med en korsbåndsskade.

Rasmus Lauge ses her juble ved VM på hjemmebane for to år siden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Rasmus Lauge har et imponerede CV, der tæller en række af Europas største håndboldklubber; Flensburg-Handewitt, THW Kiel og ungarske Veszprem.

Men desværre for den danske playmaker er listen over alvorlige knæskader lige så lang.

Onsdag ramte den fjerde korsbåndsskade i karrieren, da han spillede et Champions League-opgør for Veszprem mod THW Kiel.

Selvom korsbåndet ikke er revet over, ventes det at holde Lauge ude i 'flere måneder', mens der også venter en operation i Danmark hurtigst muligt, skriver Veszprem på deres hjemmeside.

En trist nyhed for Rasmus Lauge, siger DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

For de mange knæskader kan også ende med at få betydning for andet end håndboldspillet.

- Det er problematisk. Én ting er, at han skal tilbage på håndboldbanen, men han skal også kunne løbe og lege med sine børn. Knæene bliver selvfølgelig mere ustabile, jo flere knæskader han får. Alligevel har han formået at komme tilbage så mange gange og blive en endnu bedre håndboldspiller. Men det er sgu bekymrende, at han bliver ved at blive slået hjem.

Misser VM i næste måned

Knæskaden betyder også, at den stærke playmaker ikke at blive klar til VM i januar, hvor Danmark skal forsøge at forsvare titlen som verdensmester.

En opgave, der er blevet væsentligt sværere for landsholdet efter Rasmus Lauges skade, vurderer DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

- I de her tider kan vi ikke bruge ordet ’katastrofe’, men det er et stort tab for det danske herrelandshold. Rasmus Lauge er ikke let at erstatte. Han dækker stabilt op, han er nøglen angrebsmæssigt, når der skal sættes fart og spillet skal bindes sammen, mens han også er en motor i kontrafasen, siger han.

Spørgsmålet er så bare, hvem der skal erstatte Rasmus Lauge til slutrunden i Egypten, der begynder om fem uger. Et spørgsmål, der må give hovedbrud for landstræneren, mener Lars Krogh Jeppesen.

- Det er et hårdt slag, og Nikolaj Jacobsen bliver nødt til at gentænke dele af sin VM-plan og gentænke, hvilke spillere der skal udfylde rollerne. Der er derfor et puslespil, der skal lægges for landstræneren, siger han.

DR Sporten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Rasmus Lauge.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har ikke ønsket at kommentere på historien på nuværende tidspunkt.

FacebookTwitter