Sprælsk overraskelse til EM på formen

Målvogter Marcus Cleverly var den store overraskelse i Ulrik Wilbeks trup, der skal spille EM i Serbien til januar. Hans gode form gjorde udslaget.

Et af de få billeder i DR Sportens arkiver af Marcus Cleverly. Det skal nok ændre sig efter EM, hvor målvogteren får chancen for at slå sit navn fast i danskernes bevidsthed. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Langt de fleste danskere ved, hvordan Mikkel Hansen, Bo Spellerberg og Lars Christiansen ser ud, men Marcus Cleverly er der ikke mange i den brede offentlighed, der kender.

Det får han chancen for at ændre på, når der spilles EM i Serbien til januar. Han var nemlig kaninen i hatten, da landstræner Ulrik Wilbek i dag offentliggjorde sin trup til forestående slutrunde.

God mod de bedste

Marcus Cleverly spiller til daglig i den polske liga for det regerende mesterhold, KS Vive Kielce, der har vundet polsk guld otte år i træk. Og her har han vist strålende form i Champions League-kampene, fortæller Ulrik Wilbek.

- I Champions League har han stået virkelig godt, og han har faktisk stået mere end Slawomir Szmal, den polske landsholdsmålmand, så han har bevist, at han kan stå godt mod de bedste, siger han.

Hans konkurrent til pladsen som andenvalg efter Niklas Landin er Sørenn Rasmussen, der spiller i Bundesligaen for Flensburg-Handewitt, men her har dagsformen været afgørende for udtagelsen.

- Sørenn Rasmussen har næsten ikke stået de sidste seks uger på grund af en hjernerystelse, så jeg har simpelthen valgt den målmand, som jeg synes, rammer formen lige nu.

Hurtige reflekser

Marcus Cleverly er indtil videre noteret for fem landskampe, og med udtagelsen af ham, så har landsholdet to målvogtere, der supplerer hinanden godt, mener Ulrik Wilbek.

- Niklas Landin er den her store, rolige type, med de her lange udfald, som modstanderne har så meget respekt for, fordi han venter så lang tid. Marcus Cleverly er lige modsat med hurtige reflekser, og han kan lukke af på en helt anden måde.

- Det vil sige, at man lige skal tænke sig om, hvis der kommer en anden målmand ind. Så kan man ikke bare skyde på samme måde, siger Wilbek.

- Ikke så meget fis med ham

Ulrik Wilbek er også imponeret over Marcus Cleverlys indstilling til spillet, og derfor har han ingen bekymringer ved at tage ham med.

- Der er ikke så meget fis med Marcus. Jeg har prøvet ham før, hvor han ikke stod så godt. Der sagde han 'jeg stod ikke så godt og greb ikke chancen - fair nok'. Sådan en type er han.

- Den her gang har han så grebet chancen, og så er jeg også sikker på, at han nok skal bevise, at det er hans EM.

Marcus Cleverly har spillet i både Helsinge og FC København, inden han i 2004 skiftede til tysk håndbold, hvor han har optrådt for TSG Ossweil og TV Emsdetten.

I 2009 skiftede han til polsk håndbold.    

FacebookTwitter