Svensk forsvarsmur venter Danmark

Forsvaret er en af svenskernes forcer, men det kan også have sine fordele, siger Kasper Søndergaard før aftenens nabofejde.

Bartlomiej Jaszka fra Polen i nærkontakt med svenske Kim Ekdahl Du Rietz og Magnus Jernemyr (Foto: Srdjan Suki © Scanpix)

Når man siger Sverige i håndboldkredse, så må man nødvendigvis også sige forsvar. Det har længe været én af svenskernes forcer, men det gør ikke, at det ikke har sine fordele.

- De har nogle fantastiske målmænd og deres midterblok i forsvaret er formentlig verdens bedste med Karlsson og Jernemyr. Men de skal begge to skiftes ud i angrebet, så deres kontrafase bliver lidt ramt af det, og i angrebet er der jo så også to, der skal ud. Så vi skal i hvert fald løbe med dem, og prøve at få nogle nemme mål, siger Kasper Søndergaard til DR Sporten.

Og det plejer at være kampe, hvor æren og håneretten er på spil, når Danmark og Sverige møder hinanden ved en slutrunde.

- Når nu det kan blive en kamp om at komme i semifinalen, så kan det jo blive rigtig sjovt. Som hold er det lidt samme skuffe som Tyskland. To hold der formentlig ikke kan overraske hinanden med ret meget. Så det bliver en fysisk kamp, og der bliver gået til stålet i begge ender, siger Thomas Mogensen om den sidste modstander for Danmark ved slutrunden.

Og så er der måske også et resultatmæssigt overtag, som kan udnyttes mod de svenske naboer.

- Jeg synes, vi har haft krammet på Sverige de sidste par gange. Vi vandt over dem i Sverige sidste år (27-24 i den sidste mellemrundekamp), men det er stadig et godt hold og med verdens måske bedste midterforsvar, så hvis vi kan få åbnet for dem, ser det rigtig godt ud, men det kræver hurtigt angrebsspil, siger Niklas Landin.

Men hvad der kommer til at afgøre det på dagen, vil først kunne ses, når kampen fløjtes i gang onsdag aften

- Det bliver afgørende, hvilket hold der lige finder den lille ting, der lige gør forskellen. Det er jo små ting, der kommer til at afgøre, altså om den ene målmand har to redninger mere end den anden, det er jo de marginaler, vi snakker om.

- Men hvis nu Polen slår Tyskland, så ser du også et ultratændt dansk hold, der får de sidste procenter, der gør, at de er klar til at slå svenskerne, slutter Thomas Mogensen.

FacebookTwitter