Tændt fløjveteran tilbage i landsholdsvarmen efter VM-vragning: ’Det er jo ikke nogen tilmeldingsklub’

Hans Lindberg blev sorteret fra, da VM-truppen skulle skæres til. Nu er fløjspilleren tilbage i landsholdstruppen.

Hans Lindberg var med til VM-triumfen på hjemmebane i 2019, men endte med ikke at være en del af VM-truppen i 2021. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det kan godt være, at menukortet ikke byder på en VM-finale mod Sverige efterfulgt af guldfest på et hotel i Kairo.

Men derfor kan to EM-kvalifikationskampe mod Nordmakedonien godt få glæden frem hos en, der lever og ånder håndbold.

Bare spørg Hans Lindberg.

Den 39-årige Füchse Berlin-spiller med 270 landskampe i bagagen blev i december fravalgt til landstræner Nikolaj Jacobsens VM-trup.

Og at blive vraget – til hvad der senere skulle vise sig at blive en turnering, Danmark gik hen og vandt - var naturligvis en skuffelse for Hans Lindberg.

- Jeg er ikke den første og bliver nok heller ikke den sidste til at blive skuffet som håndboldspiller i situationer, hvor man bliver valgt fra.

- Jeg tænkte selvfølgelig over, hvad det ville betyde for fremtiden. Er jeg en del af landsholdet, eller er jeg ikke, siger Hans Lindberg på et pressemøde i forbindelse med landsholdssamlingen.

Mandag blev verdensmestrene så samlet igen frem mod EM-kvalifikationskampene mod Nordmakedonien. Og det altså med Lindberg som en del af truppen og med muligheden for at gøre de indtil nu 755 mål i rødt og hvidt til endnu flere.

- Nu er jeg her, og det er alt andet lige nemmere at vise sig frem, når man er med – fremfor når man ikke er.

- Det er en mulighed for at overbevise landstræner om, at jeg skal være en del af det her. Det er jo ikke nogen tilmeldingsklub. Det er et landshold. Det skal være de bedste, der er med på holdet, og det vil jeg selvfølgelig gøre, hvad jeg kan for at vise, at jeg skal være.

40-års fødselsdag i Tokyo?

Forude venter nu på håndboldbanen jagten på et par gode resultater i EM-kvalifikationen, men der er da ingen tvivl om, at det altoverskyggende mål er årets absolutte sportshøjdepunkt, og noget der til den tid har ladet vente på sig i fem år. Sommeren OL.

Hans Lindberg har ikke optrådt for landsholdet, siden Danmark røg ud af EM efter det indledende gruppespil i januar sidste år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Legene i Japan vil ifølge Hans Lindberg - der lige som de fleste af os andre ikke bliver yngre - være det perfekte punktum på en fantastisk karriere. Og så vil en OL-udtagelse tilmed betyde, at han kan fejre sin 40-års fødselsdag i det japanske.

- Uanset hvad skal jeg jo fejre min 40-års fødselsdag, men hvor det bliver, må vi se på. Det er vist ikke helt op til mig at afgøre det.

- Men vi kan nok godt blive enige om, at det er sidste mulighed for et OL. Det ville selvfølgelig være stort at komme med til det. Ingen tvivl om det, siger Hans Lindberg.

Landsholdsfarvel var aldrig aktuelt

For en ting er sikkert. Selvom fravalget i forbindelse med VM var hårdt, gik Hans Lindberg aldrig med overvejelserne om selv at sige farvel og tak til landsholdsdragten.

- Jeg har altid sagt, at så længe landstræneren synes, at jeg er dygtig nok og har kvalifikationerne, vil jeg altid have lyst til at spille for landsholdet og til at give det, jeg kan.

Og skuffelsen over at gå glip af januars VM var da heller ikke så voldsom, at han ikke fra sofaen kunne følge med i holdets egyptiske triumf.

- Det var selvfølgelig en af de ting, hvor jeg tænkte, ’hvordan reagerer jeg i sådan situation?’. Og det var egentlig ret nemt. Der er en masse gutter i både truppen og staben, som jeg håber det bedste for. Uanset om jeg selv er en del af det eller ej, siger Hans Lindberg.

Danmark møder Nordmakedonien på udebane på torsdag, mens de to hold mødes i Aalborg på søndag. Begge kampe kan høres direkte i LIGA på P3.

FacebookTwitter