Tæt på at misse EM: Tanken havde strejfet mig

Michael Damgaard slap med skrækken, efter at en skanning har vist, at han er EM-klar.

Michael Damgaard er klar til EM. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Både han og Håndbold-danmark kunne ånde lettet op. Efter at René Toft Hansens skade sendte ham ud af EM, så var det frygtet, at også Michael Damgaard, der blev skadet i søndags, skulle melde pas til slutrunden i Polen.

Men tirsdag kom så den glædelige nyhed om, at skanningen havde vist, at Damgaard blot havde forstuvet sin fod, og dermed er han klar til at drage med sine holdkammerater mod Polen, hvor Danmark spiller sin første kamp på lørdag.

- Tanken om at misse EM havde strejfet mig, men det var ikke, fordi jeg tænkte, at jeg nu er helt ude. Men jeg kendte ikke tidshorisonten i forhold til, hvor lang tid jeg skulle være ude, siger Michael Damgaard til DR.

Håber at spille

Hvorvidt bagspilleren kommer til at spille allerede på lørdag mod Rusland, ved han ikke, men han vil gøre sit til at bidrage til holdets EM-kampagne.

- Jeg skal ikke kunne sige, om jeg kan spille på lørdag, men det håber jeg, siger han og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvor meget jeg kommer til at spille generelt. Mikkel Hansen er jo foran mig, og han er verdens bedste håndboldspiller. Jeg vil bare gerne ind og bidrage og gøre så meget som muligt. Det er ikke mig, der skal vinde EM, men jeg vil gerne bidrage til det, siger Damgaard.

Ser godt ud

Landstræner Gudmundur Gudmundsson kan heller ikke bidrage med oplysninger om, hvorvidt Damgaard bliver klar til på lørdag mod Rusland.

- Det ser rigtigt godt ud med hans ankel, og vi håber det bedste. Jeg håber, han bliver klar til på lørdag, men jeg ved det ikke på nuværende tidspunkt. Nu får han behandling mange gange om dagen, og jeg tror, at han nok skal komme på banen i løbet af EM, siger Gudmundsson.

- Damgaard har spillet meget godt i de sidste tre kampe ved Golden League i Frankrig og også i november i Norge, så han har præsteret utroligt fint, og han er en meget vigtig spiller for det danske landshold.

Gudmundur Gudmundsson udtager den endelige trup til EM i Polen tirsdag aften.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

Læs også