Tometermanden Markussen skal jagte sin VM-chance

Nikolaj Markussen er tilbage for landsholdet efter 17 måneders fravær.

Det er ved at være seks år siden, at Nikolaj Markussen senest var på holdkortet for Danmark til en slutrunde.

Det er dog ikke fordi, at den 211 centimeter høje back fra BSV ikke har fået buddet fra landstræneren, det har han skam, men hver eneste gang, der er tikket en udtagelse ind, så har skarpskytten været forhindret. Småskader af den ene og den anden art har pillet fjerene af de vinger, der normalt sender ham godt op over forsvarets parader.

Men til EM-kvalifikationskampene mod Ukraine og Færøerne får Markussen igen muligheden for at bombe fra distancen, og det glæder den 30-årige BSV-spiller.

- Jeg var meget glad, da jeg blev udtaget, og jeg er glad for, at der bliver lagt mærke til at jeg præsterer godt. Det er en kæmpe ære at være med på landsholdet, og nu er jeg i hvert fald tæt på.

- Jeg synes, at vi præsterer godt i BSV, og det har jeg gennem flere sæsoner været en stor del af, så det er nok det, der har fået mig med omkring landsholdet igen. Det går godt, og det kan man forhåbentligt aflæse i mit spil, siger Nikolaj Markussen.

Størrelse kan hjælpe

Som altid, når man har med Nikolaj Markussen at gøre, er der et specielt fortrin, som han kan gøre nytte af. Højden og svævet giver nemlig landstræner Nikolaj Jacobsen et giftigt våben at spille ud med, hvis Mikkel Hansen skal have en pause.

- Nikolaj er med, fordi han gennem en længere periode i BSV har været stabil uden skader, og så har han spillet på et højt niveau. Hans størrelse gør, at han kan blive et stort aktiv for os, og så kan han nogle ting, som vi håber at kunne få gavn af. Vi tror på, at hans kvaliteter kan gøres os fem til ti procenter bedre til VM-slutrunden, siger Nikolaj Jacobsen.

Det samme siger landsholdets helt store profil, Mikkel Hansen, der nok ikke skal frygte, at han ryger en tur på bænken - medmindre det for at give ham en pause.

- At Nikolaj er med gør vel, at jeg engang imellem kan sidde ude, siger Mikkel Hansen med et smil.

- Han giver os nogle andre muligheder, fordi hans højde gør ham svær at blokere, så forhåbentlig kan han bidrage med nogle skud udefra. Jeg spillede mod ham i opstarten, og der så det fornuftigt ud. Han har været god i en længere periode, så det er meget fortjent, at han får muligheden for at bevise sig selv, siger Mikkel Hansen.

Danmark møder i EM-kvalifikationen Ukraine i Aarhus den 24. oktober inden det gælder Færøerne den 27. oktober.

FacebookTwitter