Tre vigtige profiler sidder ude: Skader bekymrer landstræner kort før håndbold-EM

Både Ramus Lauge, Magnus Landin og Lasse Svan er i kapløb med tiden for at blive deres skader kvit før EM.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kalder skadessituationen på herrelandsholdet bekymrende forud for EM-slutrunden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er bekymrede miner hos den danske håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen forud for EM-slutrunden, der for Danmarks vedkommende begynder lørdag.

Tre af nøglespillerne, Rasmus Lauge, Magnus Landin og Lasse Svan, kæmper i øjeblikket med at blive deres skader kvit, så de kan blive klar til at trække i den rød-hvide trøje i åbningskampen mod Island.

- Det er bekymrende. Alle tre er spillere fra startopstillingen, og alle tre er meget vigtige, siger Nikolaj Jacobsen.

Rasmus Lauges betydning for herrelandsholdet er blevet udpenslet ved de seneste slutrunder, mener landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mellem jul og nytår fik Rasmus Lauge en skade i læggen under en træning med landsholdet, og han kan tidligst træne med igen torsdag.

- Jeg ved ikke selv, hvor jeg står. Vi tester det dag for dag, hvor meget jeg kan belaste den, siger Lauge.

Det vil være et stort problem for Danmark, hvis playmakeren ikke kan spille ved EM, vurderer landstræneren.

- Lauge viste både til det seneste EM og især ved VM, hvor stor en spiller han er, og hvor vigtig en rolle han har for vores landshold. Men vi må bare vente os se, hvor langt han er, og hvad han kan, når vi nærmer os, siger Jacobsen.

Udfordringer på fløjene

Magnus Landin kom til skade med sin storetå i Golden League-kampen mod Norge 3. januar og er endnu ikke kampklar, og Lasse Svan blev skadet i skulderen kort før jul i en klubkamp for Flensburg-Handewitt.

Begge fløjspillerne var til skanning mandag, men ville og kunne ikke sige noget om resultatet. Svan skal skannes igen tirsdag morgen, lyder meldingen fra landsholdslejren.

Nikolaj Jacobsen kan heller ikke sige noget om omfanget af skaderne endnu.

- Jeg ved endnu ikke, hvordan det ser ud. Jeg tror ikke, jeg kan sige noget om de skader, før vi når hen til torsdag. Før får vi nok ikke et klart billede af, hvem der er i stand til hvad.

- Er der chance for, at vi kan gøre brug af dem, så tager vi dem med, siger landstræneren.

  • Under træningskampen mod Norge kom fløjspiller Magnus Landin til skade med sin storestå. (Foto: Stephane Pillaud © Scanpix)
  • Lasse Svan var ikke i aktion, da landsholdet i sidste uge deltog ved træningsturneringen Golden League i Frankrig. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 2

Kan de først komme i spil til allersidst i slutrunden, er han mere i tvivl.

- Det kan jo vise sig, at dem, der kommer med på deres bekostning, gør det rigtig godt, og så er der jo ikke nogen grund til at skifte ud, siger Nikolaj Jacobsen.

Han skal senest fredag aften indsende den endelige trup, der skal spille ved EM-åbningskampen.

Danmarks kamp mod Island begynder lørdag klokken 18.15. Danskerne er desuden i pulje med Ungarn og Rusland.

/ritzau/

FacebookTwitter