VIDEO Analyse: VM-værtsskab øger danske guldchancer

Med hjemmebanefordel ved VM i 2019 øges de danske guldchancer, mener DR Sportens håndboldkommentator Jens Jacob Juulsager.

Mandag formiddag blev Danmark og Tyskland tildelt værtskabet for herrernes håndbold-VM i 2019.

Det er første gang siden 1978, at Danmark bliver arrangør af en VM-slutrunde for herrer, og med hjemmebanefordelen øges sandsynligheden for det VM-guld, som de danske håndboldherrer har været så tæt på at få fat i.

- Hjemmebanefordelen er selvfølgelig enorm stor. Ved VM i 2011 i Sverige havde vi næsten hjemmebane, og der vandt vi VM-sølv, og da Tyskland var VM-værter i 2007, vandt de guld, så der er dels hjemmebanefordelen, og så er der også på den lange bane gode udsigter for dansk herrehåndbold, siger DR Sportens håndboldkommentator Jens Jacob Juulsager.

- I sommer vandt det danske U19-landshold VM-guld, og i 2019 vil de være i midten af 20'erne og dermed være ved at nå deres maksimale niveau, og så er en del af grundstammen på det nuværende landshold forhåbentlig også aktive til den tid. Niklas Landin, Mikkel Hansen og René Toft Hansen vil formentlig også kunne spille med til den tid, så det tegner rigtig, rigtig lovende også sportsligt set, siger han.  

Medlemsboom

Under tidligere slutrunder har man set, hvordan medlemstallene er steget eksplosivt efter et værtsskab af en stor turnering, og det samme vil man se i 2019, mener Jens Jacob Juulsager.

- Jeg tror, at det kan få rigtig stor betydning for forbundet i forhold til medlemmer. Det ser man hver gang ved disse store mesterskaber, at så boomer medlemstallene, så forhåbentlig kan det have en gavnlig effekt der, siger han.

Derfor blev det Danmark og Tyskland

I kampen om at blive VM-værter i 2019 slog det dansk/tyske bud Polen samt et fællesbud fra Slovakiet og Ungarn.

Ifølge DR Sportens håndboldkommentator er der to gode grunde til, at Det Internationale Håndboldforbund, IHF, endte med at pege på Danmark og Tyskland.

- Danmark og Tyskland er to lande, der har bevist, at de er gode til at arrangere slutrunder, og det er to forbund, som også internationalt set engagerer sig enormt meget, siger Jens Jacob Juulsager.

- Dansk Håndbold Forbund fik jo så sent som i går en international pris af Det Internationale Håndboldforbund, IHF, for netop at vise et stort engagement i international håndbold, siger han.

Se hele analysen af DR Sportens håndboldkommentator Jens Jacob Juulsager, der blandt andet vurderer, hvor stort det er for dansk herrehåndbold at blive tildelt VM-værtsskabet, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk