Video: Bolsjedrengene i aktion ved OL

De var tøjet, de danske håndboldspillere havde på under OL 1984, der gav dem tilnavnet "bolsjedrengene". Her kan du se deres første kampe ved Legene i Los Angeles.

De danske herrer var blandt favoritterne til at vinde guld ved OL i 1984, og de var iført skråstribede Hummeltrøjer, som medførte, at de blev kaldt for "bolsjedrengene". Et tilnavn, der siden har klæbet sig til de landsholdsspillere, der var på toppen i begyndelsen og midten af 1980erne.

Når danskerne var blandt guldkandidaterne skyldes det især, at flere østeuropæiske lande som Sovjet, DDR, Polen og Ungarn boykottede OL. Og Danmark fik også en god start, hvor Spanien blev slået sikkert med 21-16.

Det var derfor en stor skuffelse for både holdet og folk hjemme i Danmark, at det siden blev til nederlag til Vesttyskland, så det endte med en bronzekamp. Her tabte Danmark tilmed til Rumænien. I finalen vandt Jugoslavien over Vesttyskland.

I aften bliver det afgjort, om Danmark kommer i top 4 ved det nuværende EM i Serbien. Danmark møder Sverige klokken 18.15. Du kan følge kampen direkte på P3.

Danmarks kampe ved OL 1984

Danmark-Spanien 21-16 Danmark-Sydkorea 31-28 Danmark-USA 19-16 Danmark-Sverige 26-19 Danmark-Vesttyskland 21-18

Danmark-Rumænien 19-23.

Øverst kan du se afslutningen af Danmark-Spanien. Klippet begynder ved stillingen 17-15 til Danmark.

Facebook
Twitter