13 års samarbejde er slut: Håndboldklubben BSV splittes op

Silkeborg-Voel KFUM og Bjerringbro FH har valgt at gå hver til sit, så BSV fremover kun har én moderklub.

BSV måtte i maj nøjes med DM-sølv. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

De to moderklubber bag herrehåndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg har valgt at gå hver til sit.

Silkeborg-Voel KFUM og Bjerringbro FH har i fællesskab besluttet at stoppe deres 13 års samarbejde, så det fremover alene er Bjerringbro FH, der vil stå som moderklub.

Indtil videre vil klubben stadig gå under navnet Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold og have et forretningsmæssigt samarbejde med Silkeborg-Voel.

Klubberne vil også stadig samarbejde om talentudviklingen på herresiden.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet, og det har været godt i 13 år. Nu er vi så enige om, at den bedste konstellation fremadrettet er, at elitehåndbolden på herresiden og damesiden har hver sin moderklub, siger fungerende formand for BSV, Søren Brixen.

- Vi får nu en mere konstruktiv konstruktion fremadrettet, som passer til de udfordringer, som elitehåndbolden står overfor.

Ikke en fælles beslutning

Hvor man i BSV er glade for, at Bjerringbro FH nu er den eneste moderklub bag håndboldholdet, så er begejstringen mere afdæmpet i Silkeborg-Voel KFUM.

- Vi har ikke valgt at stoppe samarbejdet. Det er BSV, der har valgt at stoppe det. Vi har været super tilfredse med det, der er sket i BSV og de resultater, der er opnået, siger formand i Silkeborg-Voel KFUM, Rene Rosendahl Andersen.

- Det er ikke et gensidigt ønske om at stoppe samarbejde, men vi har forståelse for BSVs beslutning, og der er heller ikke nogen sure miner fra vores side af. Vi har haft en fin dialog, og vi er helt afklaret om det.

Skilsmissen mellem de to moderklubber handler langt hen ad vejen om sponsorkroner. Siden Silkeborg-Voels kvindehold i 2014 spillede sig op i den bedste danske række, har de konkurreret om mange af de samme sponsorer, som BSV.

Begge formænd bekræfter overfor DR Sporten, at økonomien har haft betydningen for, at Bjerringbro-Silkeborg nu er blevet opdelt.

- Man bruger rigtig mange ressourcer på at drive en håndboldklub i dag, og ved at gøre det på denne måde, så kan vi koncentrer kræfterne, men samtidig samarbejde på de områder, som vi synes giver mening, siger fungerende formand for BSV, Søren Brixen.

- Det er lidt de samme sponsorer, man skal have fat i. Det er inden for den samme by, der bliver kæmpet om det, forklarer Rene Rosendahl Andersen fra Silkeborg-Voel KFUM.

Ingen bekymring for fremtiden

Selvom der nu kun er en moderklub bag BSV, så er der ingen frygt for, at det får en negativ betydning for håndboldklubben.

- Vi tror tværtimod, at BSV på langsigt kommer til stå stærkere. Man har et meget entydigt og sikkert fundament i BFH, og det er vi glade for, siger Søren Brixen, og tilføjer:

- Klubbens målsætninger er fuldstændig uændret. Vi har de sidste fire sæsoner fået et Danmarksmester, en sølvmedalje og to bronzemedaljer. Så er vi midt i en sportslig optur, som vi bestemt forventer fortsætter.

BSV kommer stadig til at spille sine hjemmekampe i Jysk Arena i Silkeborg.

Mandag valgte formand for BSV Kjeld Morsbøl at trække sig med øjeblikkelig virkning.

Midtjyllands Avis var i kontakt med ham, men han havde ingen kommentarer til, hvorfor han trak sig.

Tirsdag holder BSV generalforsamling, hvor en ny midlertidig bestyrelse skal vælges. Inden for seks til otte uger vil klubben holde en ekstraordinær generalforsamling, hvor en helt ny bestyrelse skal på plads.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter