42-årige Spellerberg drømmer om ny tur i håndboldmanegen

Bo Spellerberg og HØJ Elitehåndbold møder i aften TTH Holstebro i den første kamp om oprykning.

Den tidligere danske landsholdsspiller skal med sin erfaring hjælpe HØJ Elitehåndbold op i Herreligaen. (Foto: Jens Orgaard © HØJ)

Han har vundet EM-guld to gange og stået i to VM-finaler.

Ifølge eget udsagn har Bo Spellerberg fået både i pose og sæk af, hvad håndbolden kan tilbyde, men det betyder ikke, at den 42-årige bagspiller er færdig med sporten. Langt fra.

I aften tager han og holdkammeraterne hul på de afgørende kampe om en plads i det fine håndboldselskab herhjemme, Herreligaen.

Over maksimalt tre kampe skal Spellerberg og resten af HØJ Elitehåndbold forsøge at franarre traditionsklubben TTH Holstebro pladsen i Danmarks bedste håndboldrække.

- Det har sin charme at spille i 1. division, men når man har spillet 20 år i Herreligaen, er det klart, jeg gerne vil møde de hold igen, siger Bo Spellerberg til DR Sporten.

For der er ikke noget til hinder for, at den garvede håndboldræv igen skal indtage landets store håndboldscene.

- Både jeg og min krop har det godt. Så jeg ville da være en skarn, hvis jeg ikke tog rundt i nogle af mine yndlingshåndboldhaller endnu engang.

- Jeg ville elske at komme rundt og spille i Gudme, Aalborg og Skjern igen. Og så vil det være mærkeligt at spille i Koldinghallen som udebanehold. Det er 20 år siden, jeg har prøvet det, siger Bo Spellerberg, der spillede i Kolding fra 2002 til 2018.

Nu er Kolding skiftet ud med Ølstykke og Jyllinge, hvor Bo Spellerberg nyder en dobbeltrolle i HØJ som både spiller og assisterende træner.

Mulighederne er der mod svækket sværvægter

Selvom alderen siger 42 og CV'et tæller store kampe og guldmedaljer, er det en spændt Bo Spellerberg, der drager til det vestjyske torsdag.

- Selvfølgelig kan man få nerver på. Det er selvfølgelig ikke en VM-finale, men det er en anden slags finale. Det er karrierens største kamp for mange på mit hold, og med det niveau, jeg spiller på nu, er det for mig også det største, jeg kan være med til, siger Bo Spellerberg.

Bo Spellerberg er klar til at mose på og tage ansvar, hvis nogle af de yngre på holdet skulle få lidt 'gummiarm'. (Foto: Jens Orgaard © HØJ)

TTH Holstebro har været ude i torvene i denne sæson, hvilket er langt fra vanen for den vestjyske klub.

I sidste sæson var klubben at finde i semifinalerne om DM-guldet, men spillet på banen har i denne sæson været langt fra prangende. I kalenderåret 2022 har TTH hentet en enkelt sejr ud af 16 mulige, hvilket sendte klubben ned på nedrykningsspillets sidsteplads.

Derfor afhænger klubbens ligafremtid nu af udfaldet af de kommende kampe mod HØJ. Første slag finder sted klokken 19.00 i aften i det vestjyske.

- Vi har en tro på, at vi kan tage til Holstebro og vinde, da de har været skidt kørende.

- Vi skal kæmpe med alt, vi har. Så kan det være, det går lidt i hovedet på dem, at de har meget at tabe, og vi har meget at vinde, siger Bo Spellerberg, der ved siden af håndbolden har fungeret som håndboldekspert for DR.

Vinder HØJ i aften, har 1. divisionsklubben muligheden for at afgøre sagerne på tirsdag på hjemmebanen i Ølstykke Hallen.