Dansk mesterklub fyrer cheftræner efter fem kampe: 'Jeg fik lidt kort snor'

Den nu tidligere træner for den fynske håndboldklub føler, at han fik for kort snor.

Ian Marko Fog nåede fem kampe som cheftræner i GOG. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Onsdag aften vandt Ian Marko Fog og GOG i Champions League. Torsdag eftermiddag blev han fyret som træner for den fynske håndboldklub.

Nyheden overrasker den 50-årige sjællænder, som i alt nåede fem kampe i spidsen for de forsvarende danske mestre.

- Jeg vidste det først i dag. Det kom ikke som et chok, men jeg synes selvfølgelig, at jeg fik lidt kort snor, siger Ian Marko Fog til DR Sporten.

Han er ikke vred, men ærgerlig over beslutningen. Den nu tidligere GOG-træner hæfter sig ved, at han som den første i klubbens historie vandt den danske Super Cup, og at GOG vandt onsdagens Champions League-kamp over Celje.

- Det gør det på en måde lidt lettere. Problemstillingen for mig at se er, at vi ikke var så langt, som jeg gerne ville have været. Vi har haft utroligt mange folk ude med skader i opstarten, og det gjorde, at vi ikke fik den nødvendige kvalitet ind i træningen, siger Ian Marko Fog.

Ian Marko Fog første GOG til sejr i den danske supercup for første gang i klubbens historie. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Under hans ledelse blev det til én sejr, én uafgjort og ét nederlag i den danske liga.

Ifølge GOG handler fyringen af Ian Marko Fog dog ikke om udeblivende resultater, men snarere om "uenigerheder om den sportslige retning og ønsket om en anderledes struktur på hverdagen i klubben".

Ian Marko Fog vurderer, at det handler om, at GOG er vant til flere "taktiske træninger", hvor han selv mener at have sin styrke i at træne med høj intensitet og energi.

Hvad de konkret er uenige om i den sportslige retning, vil Ian Marko Fog ikke svare på og kaster bolden videre til GOG-direktør Kasper Jørgensen.

- Der var måske lidt i måden, man gør det på. Jeg har lyttet til erfaringen i truppen, men skulle måske have trådt mere i karakter. Det valgte jeg dog ikke at gøre og gav plads til nogle. Ledelsen var dog ikke sikre på, at jeg var den rette, siger han.

- Jeg tror dog på, at vi havde været et andet sted uden alle udfordringerne med skaderne. Men i GOG snakker man ikke om de folk, som er ude, men om de folk, der er der.

Ian Marko Fog gentager, at der ikke er dårlig stemning mellem ham og GOG-ledelsen. Han har haft et "godt forløb i klubben" indtil sin afskedigelse.

Sejren på 34-32 over Aalborg i Super Cuppen tilbage i august vidner om et enormt potentiale i den fynske klub, fortsætter han.

Men på grund af skader til en række profiler har det været tæt på umuligt at opretholde en kontinuitet i arbejdet, mener Ian Marko Fog.

GOGs cheftræner Ian Marko Fog under kampen mellem GOG og Aalborg Håndbold i Sparekassen Danmark Super Cup i Arena Randers onsdag den 30. august 2023.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Trænerskifte er ikke optimalt, erkender GOG

Fog havde senest været direktør hos TMS Ringsted, og før det var han gennem en årrække en stor figur hos Nordsjælland Håndbold, som han trænede fra 2013 til 2018.

Afskeden med den tidligere landsholdsspiller betyder, at assistenttræneren Mikkel Voigt overtager træneransvaret i resten af sæsonen.

Han hjælpes af Thomas Brandt Nyegaard, mens Kasper Jørgensen også selv bliver en del af trænerteamet.

- Det er ikke optimalt at skifte træner midt i en sæson, men det er en konstellation, vi er trygge ved sportsligt og ledelsesmæssigt, og den giver tid til at finde den rette træner til GOG fra sommeren 2024, siger direktøren.

Det nye trænerteams første opgave bliver søndagens udekamp mod TTH Holstebro.