GOG fyrer cheftræner dagen efter offentlig ros fra klubdirektøren

Ian Marko Fog er fortid som cheftræner for GOG.

Ian Marko Fog nåede kun at stå i spidsen for GOG i to måneder. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

To måneder. Fem kampe.

Det var, hvad Ian Marko Fog nåede at få som cheftræner for de danske håndboldmestre fra GOG. Det står klart, efter han torsdag eftermiddag blev opsagt med øjeblikkelig virkning.

Ifølge klubben bunder opsigelsen i uenighed om den 'sportslige retning' samt ønsket om 'en anderledes struktur på hverdagen i klubben.'

- Der er ingen tvivl om, at det er en udvikling, som vi meget gerne havde været foruden, men vi har overvejet sagen grundigt og har vurderet, at det var nødvendigt at handle nu. Det er det bedste for holdet og for klubben, og det er en beslutning, som jeg sammen med bestyrelsen tager det fulde ansvar for, siger GOG-direktør, Kasper Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Over for DR Sporten uddyber Kasper Jørgensen:

- Vi mente, at vi allerede tidligt skulle gøre noget, når vi nu kunne se, at noget kunne gøres bedre end det, der blev gjort lige nu.

- Det er et bevis for, at strategi og retning er vigtigere end resultater i GOG. Det her er ikke en resultat-beslutning, men mere med tanke på hvor vi gerne vil hen som klub. Hvad det præcis indeholder, har jeg ikke lyst til at komme mere ind på, siger Kasper Jørgensen.

Trænerposten i GOG overtages i resten af sæsonen af assistenttræner Mikkel Voigt, der får selskab af Thomas Brandt Nyegaard. Også Kasper Jørgensen, der altså er administrerende direktør i klubben, bliver en del af trænerteamet og rykker tættere på holdet.

Ian Marko Fog blev ansat som cheftræner for GOG den 14. juli og nåede altså præcis to måneder i jobbet. På de to måneder nåede han at stå i spidsen for holdet i fem gældende kampe. Holdet har fået en sløj start på den nye sæson i den hjemlige håndboldliga, hvor det blot er blevet til én sejr i de første tre kampe.

Til gengæld vandt Ian Marko Fog som den første GOG-træner i historien den danske supercup med en sejr over Aalborg Håndbold.

Var ikke førstevalg til GOG-jobbet

Ian Marko Fog blev ansat som afløser for Nicolej Krickau, der efter stor succes som GOG-træner i en årrække valgte at drage udenlands. Fog blev dog ansat relativt sent i GOG's opstart til den nye sæson, og han har da også selv af flere omgange udtalt, at han nok næppe var førstevalg til jobbet.

Så sent som onsdag aften sagde Kasper Jørgensen, direktør i GOG, det samme, da DR Sporten spurgte ham til ansættelsen af Ian Marko Fog i forbindelse med klubbens Champions League-kamp mod slovenske Celje.

- Vi syntes, at han var karismatisk og har prøvet mange ting. Derfor faldt valget på ham. Der er jo ingen tvivl om, at vi var lidt i 11. time på tingene, og mange var bundet af deres kontrakter. Det er ingen hemmelighed for nogen, at Fog ikke var førstevalget for os. Det var det valg, vi landede på, og det er vi glade for den dag i dag, sagde Kasper Jørgensen onsdag aften.

Torsdag var klubben så tilsyneladende ikke længere glad for valget.

I videoen kan du høre hele interviewet med Kasper Jørgensen fra onsdag aften:

- Der er ikke sket noget konkret, siden vi snakkede sammen i går. Vi troede på matchet mellem GOG og Ian Marko Fog, men det har allerede nu vist sig, at det ikke var det, vi skulle, siger Kasper Jørgensen.

Så du vidste godt, han ville blive fyret, da du talte med DR i går?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Ej heller Ian Marko Fog selv var på noget tidspunkt i tvivl om, at han ikke havde stået øverst på listen over trænerkandidater til jobbet i GOG.

- Det er jo ikke et job, som jeg selv har søgt. Så jeg bruger ikke så meget krudt på, hvad folk tænker om det. Jeg ved godt, der har været nogle større navne i spil til jobbet, men jeg ved også godt, at jeg er blevet valgt frem for nogle andre. Nu har jeg jobbet og har fået chancen, og så koncentrerer jeg mig om det, sagde Ian Marko Fog onsdag til DR Sporten.

I videoen herunder kan du høre, hvad Ian Marko Fog onsdag aften sagde om sin ansættelse i GOG:

Kasper Jørgensen oplyser til DR Sporten, at GOG allerede nu er i gang med at finde den cheftræner, der skal stå i spidsen for GOG fra sommeren 2024.