GOG-profilen Kirkeløkke får drengedrømmen opfyldt i Tyskland

Nicklas Kirkeløkke glæder sig til at blive testet på den store scene,, når han til sommer skifter til tyske Rhein-Neckar Löwen.

GOG's Niclas Kirkeløkke glæder sig til nye udfordringer i Tyskland. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Siden han var 12 år gammel har Nicklas Kirkeløkke spillet med det gule og røde logo på brystet.

Opdraget i Danmarks måske mest velkendte talentfabrik, når det kommer til håndbold, GOG. Men til sommer, 12 år senere, finder topscoreren fra Fyn passet frem og drager syd for grænsen, hvor Rhein-Neckar Löwen venter.

Og den udfordring glæder den 24-årige landsholdsspiller sig til.

- Det er lidt overvældende og vemodigt. Jeg har brugt meget tid her i hallen, og jeg er glad for alle menneskerne, men jeg glæder mig også til at komme ud af min comfort zone.

- Det er en drengedrøm at komme til Bundesligaen. Jeg bliver matchet hårdt fysisk i en af de bedste ligaer i verden, så jeg glæder mig helt vildt meget til at spille på den helt store scene i Tyskland med proppede haller, siger Nicklas Kirkeløkke.

Skifte har luret længe

At GOG til sommer må slippe højrebacken er både glædeligt og ærgerligt, fortæller cheftræneren i det fynske, Nicolej Krickau.

- Vi er ekstremt glade på Nicklas' vegne, fordi han har fundet det helt rigtige tidspunkt at tage af sted, og han kommer til at levere stort i Rhein-Neckar Löwen, det er jeg slet ikke i tvivl om.

- For vores egen lille biks er det ærgerligt, at vi på kort sigt mister en stor profil, men over tid skal vi nok få bygget en ny mand op til at klare de samme ting.

For Kirkeløkke selv handler det netop også om, at timingen og fysikken er på plads.

- Nu har jeg gået med tankerne i længere tid, men jeg har haft problemer med skulderen, og det er der godt styr på nu, så det holder mig ikke tilbage. Hvis jeg skal lægge på min udvikling, også til gavn for landsholdet, så er det sådan et sted, jeg skal hen, siger Nicklas Kirkeløkke.

Facebook
Twitter