GOG-træner før længe ventet finale: 'Ambitionen fylder mere end historikken'

GOG har ikke været i DM-finalen siden 2008. Men de tanker har fynboerne parkeret.

Glæde og lettelse i GOG's omklædningsrum efter semifinalesejren over Skjern Håndbold. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)

I 2008 vandt Martin Hedegaard den første udgav af X Factor i Danmark, mens Stein Bagger var på flugt. Og så var det året, hvor GOG’s herrehold senest stod i en DM-finale.

Dengang endte guldet hos hedengangne FC København Håndbold, men i år får fynboerne en ny mulighed for at snuppe håndboldguldmedaljerne.

- Det var emotionelt for mange af dem, der har været i og omkring klubben i mange år, da vi spillede os i finalen. Men nu glæder vi os bare til den første finalekamp mod Aalborg, og det er uden tvivl dét, der fylder mest i spillernes hoveder lige nu, siger GOG’s træner Nicolej Krickau.

Efter finalen i 2008: Mikkel Hansen giver et kram til den nuværende landstræner for kvindelandsholdet i Klavs Bruun Jørgensen. (Foto: POULSEN LARS)

Samtidig understreger han også, at det er de færreste GOG-spillere, som kan huske senest klubben stod i en DM-finale, selvom den største, fynske stjerne dengang hed Mikkel Hansen.

- Det er kun på direktørgangen, at de skal spekulere på at pakke håndboldhistorien væk, før vi går ind til finalekampene. Der er så meget vilje i det her unge GOG-hold, så det er ikke historikken, der fylder. Det er ambitionen om at vinde guld.

Har gode muligheder

Finalemodstanderen fra Aalborg vandt grundspillet i håndboldligaen foran GOG i denne sæson, men Nicolej Krickau føler alligevel, at de gule fra Sydfyn har gode muligheder for at snyde aalborgenserne for pokalen.

GOG har nemlig ikke tabt til Aalborg Håndbold i denne sæson, og det momentum skal fynboerne forsøge at tage med videre til finalekampene.

- Det bliver svært. Vi har kæmperespekt for den opgave, der venter. Men vi ved, der er nogle faglige ting, som vi kan få til at lykkes, så vi slår Aalborg. Så vi synes helt afgjort, at der er en mulighed for at vinde guldet, men det er ikke en kæmpe mulighed, siger GOG-træneren og fortsætter.

- Det er to hold, som minder utroligt meget om hinanden. Derfor er det et meget kedeligt svar, når jeg skal sætte ord på, hvad der bliver afgørende. Men jeg tror, at det bliver toppræstationerne fra de individuelle spillere, der kommer til at afgøre det. Og så tror jeg også, at returløbet kommer til at spille en stor rolle. Jeg er sikker på, at det hele bliver afgjort på en knivsæg, og så må vi forsøge at bruge vores selvtillid og energi til at give os den afgørende fordel, afslutter Krickau.

Den første finalekamp mellem Aalborg Håndbold og GOG spilles søndag klokken 16.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk