Håndbolddrama fortsætter: Kolding anker dom om omkamp

KIF Kolding har valgt at anke DHF-afgørelse om, at en ligakamp mod GOG skal spilles om på grund af dommerfejl.

For KIF Kolding og cheftræner Lars Frederiksen er det vigtigt at få sagen prøvet af. (Foto: Bo Amstrup © www.BoAmstrup.dk)

Håndboldklubben KIF Kolding har mandag appelleret afgørelsen om, at ligakampen mod GOG skal spilles om.

Det bekræfter den jyske klubs cheftræner Lars Frederiksen over for DR Sporten.

- Vores advokat har gennemgået sagen, og i samarbejde med vores ledelse har vi fundet ud af, at vi synes, at den dom, vi har fået, er fejlbedømt, siger han.

Kampen endte 23-23, men GOG nedlagde protest med krav om omkamp, da klubben mente, at dommerne begik en fejl, som fik afgørende indflydelse på kampens resultat.

Det gav disciplinærinstansen under Dansk Håndbold Forbund (DHF) fynboerne medhold i, hvorfor kampen skal spilles om.

Før den kan spilles om, skal KIF Koldings appel altså nu behandles.

Cheftræner Lars Frederiksen vil ikke komme ind på, hvad KIF mener, der er forkert i dommen, men fastslår, at det er en principiel sag for klubben.

- Hvis det muligt at anke nogle sager, hvor man føler sig uretfærdigt behandlet, så synes jeg, man skal gøre det.

- Om vi i sidste ende får nul, et eller to point betyder selvfølgelig også noget, men det er ikke det, der er vigtigst. Det er, at vi får lavet denne procedure for dansk håndbold skyld. Jeg synes, det er vigtigt, at vi får reglerne fastsat, så vi ved, hvad vi har at gøre godt med, siger Frederiksen.

Utilfredse GOG

Fynboerne protesterede over en episode i slutningen af kampen. Her var GOG-træner Nicolej Krickau på vej til at tage en timeout, da han kunne se sin spiller Niclas Kirkeløkke score.

Derfor undlod træneren at lægge time out-kortet, men gik tilbage til sin plads. Det takserede dommerne til en udvisning af Krickau samt annullering af målet.

GOG fik altså medhold i protesten, blandt andet fordi det kunne konkluderes, at regelbruddet med rimelig sandsynlighed fik afgørende betydning for kampens resultat.

- Det er vores vurdering i den konkrette sag, at det mål, som bliver annulleret, og den forkerte udvisning samt KIF's scoring i overtal, gør at det med rimelig sandsynlighed har haft en afgørende indflydelse på kampens resultat, sagde formand for Disciplinærinstansen, Jens Bertel Rasmussen til DR.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter