Henrik Møllgaard vender hjem: 'Vil ikke være til grin mod unge spillere'

Fredag starter herrernes håndboldliga, og rutinerede Henrik Møllgaard er tilbage med klare ambitioner.

Forsvarsspecialisten Henrik Møllgaard vender tilbage til den danske liga efter tre sæsoner i franske PSG.

Når herrernes håndboldliga starter fredag aften, bliver det med en hjemvendt profil. Efter tre år i Paris er Henrik Møllgaard vendt hjem til Danmark og Aalborg Håndbold.

Selvom backspilleren ikke er helt ung længere, så har han stadig sult efter mere håndbold.

- Jeg kommer til at vise inde på banen, at jeg har gnisten. Jeg ved godt, at jeg bliver hentet hjem som en stor profil, siger 33-årige Henrik Møllgaard.

- Selvom jeg kun har været afsted i tre år, så er der store forventninger til, hvad jeg har lært i udlandet. Men jeg tror ikke, der er nogen, der har større forventninger til mig, end jeg selv har.

Netop de erfaringer, som Henrik Møllgaard har fået i udlandet og med det danske landshold, håber han på at kunne dele ud af til de yngre spillere i Aalborgs trup.

- Jeg håber, jeg skal hjem og dele ud af det, jeg har lært. Jeg kan jo godt se, at jeg er den ældste på holdet her, og derfor er der nogen, der skal kunne læne sig op ad mig, og jeg skal i gang med at dele ud af alt de,t jeg har suget til mig gennem min karriere, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg starter sæsonen på hjemmebane mod Sønderjyske, og selvom der utvivlsomt er niveauforskel på den danske liga og verdenseliten i PSG, så mener Henrik Møllgaard ikke nødvendigvis, at skiftet er et tegn på, at backspillerens karriere er på vej ind sit efterår.

- Jeg ser det ikke som et skridt ned i forhold til min karriere. Nu skal jeg have en større rolle og være en lidt større fisk, end jeg har været de sidste tre år, siger han.

- Jeg gider ikke stå og være til grin i Skanderborg eller Nordsjælland, hvor der render 18-19-årige rundt, der synes det kunne være sjovt at tage røven på mig en onsdag aften. Jeg kommer ikke til at spilde tiden, siger Henrik Møllgaard.

Den erfarne bagspiller har da også store forhåbninger for den kommende sæson i det nordjyske.

- Jeg vil vinde med Aalborg, og vi har store ambitioner sammen, siger Henrik Møllgaard.

- Derfor kommer vi til at bruge tiden fornuftigt og blive så dygtige sammen som overhovedet muligt, så vi kan kan blive mestre.

Der er kampstart i Aalborg klokken 19.30. Samtidig tager Bjerringbro/Silkeborg imod Nordsjælland, mens KIF gæster Lemvig.

Facebook
Twitter