'Jeg elsker de her finaler,' siger Møllgaard om udsigten til guld-gyser

Henrik Møllgaard glæder sig over, at han søndag var med til at spolere GOG's guldfest i Odense. Nu vil han nuppe titlen på hjemmebane.

Hvis der er noget, Henrik Møllgaard har forstand på, er det at vinde danske mesterskaber.

Aalborg Håndbolds karismatiske altmuligmand har løftet seks DM-pokaler i karrieren, og efter søndagens sejr over GOG i årets anden finale lever muligheden for en syvende guldfest i bedste velgående.

Sejren på 34-29 i Odense betød samtidig, at nordjydernes gulklædte ærkerivaler, som havde genvundet mesterskabet med et enkelt point, måtte aflyse deres fejring.

Og det var Henrik Møllgaard ikke for fin til at fryde sig over.

- Alle drømmer da om at vinde i to kampe, det er naturligvis fantastisk, men endnu bedre er det selvfølgelig at vinde på hjemmebane, og det er til stor glæde for os, at vi fik ødelagt guldfesten i Odense og for GOG.

- Det er noget specielt at vinde på hjemmebane foran vores egne fans, og det får vi chancen for på lørdag, siger Henrik Møllgaard til DR Sporten.

Henrik Møllgaard har spillet i Aalborg Håndbold siden 2018. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)
Henrik Møllgaard har spillet i Aalborg Håndbold siden 2018. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

Aalborg og GOG møder hinanden i DM-finalerne for fjerde gang på fem år, hvilket blot understreger, at vi her har at gøre med de to altdominerende skikkelser på herresiden.

Så at fans og seere får en tredje duel er da også ren forkælelse, mener Henrik Møllgaard.

- Jeg elsker de her finaler, siger han.

- Det er nogle fantastiske kampe, og det er godt for produktet. Så at vi får en tredje kamp mellem Danmarks to bedste hold i øjeblikket er kun glædeligt.

Hvor spillerne inden den første finale gik og hyggesnakkede, kan Aalborg-profilen godt mærke, at det snerper til nu.

- Der var fuldstændig forstende ansigter inden kamp to (søndag, red.), fordi vi allerede er trætte af hinanden. Det bliver kun mere op til kamp tre, siger Henrik Møllgaard.

Herunder kan du høre, hvad GOG-træner Nicolej Krickau sagde efter søndagens nederlag til Aalborg:

Efter en meget lang sæson, hvor Henrik Møllgaard også lige måtte en tur til Sverige midtvejs og vinde det tredje VM-guld med landsholdet, øjner han kulminationen forude.

- Vi får lov til at være med til så meget af det sjove, og det skal vi også huske at være glade for, fordi der er nogen, der er gået på sommerferie, siger Henrik Møllgaard.

- Det er alt det, vi drømmer om. Det er det, vi mødes for engang i juli inden sæsonen, taler om og har en masse dumme møder om. Hvordan vi skal være sammen og vil gå i døden for hinanden.

Der er faldet mange på vejen, som Møllgaard siger. Nu er der kun Aalborg og GOG tilbage, som på lørdag skal blive enige om, hvem der bliver dansk mester.