Kasper Hvidt om fremtid: Har fået mange henvendelser

Kasper Hvidt stopper karrieren til sommer. Han har fået mange job-henvendelser, men endnu ikke fra DHF.

Kasper Hvidt indstiller karrieren efter indeværende sæson. Han har spillet mere end 20 år på topplan. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

20 år som håndboldspiller på topplan får en ende til sommer, når Kasper Hvidt stopper karrieren.

Den 40-årige KIF Kolding København-målmand stopper, fordi han vil undgå et faldende niveau i takt med, at han bliver ældre.

- Jeg kan ikke mærke en sportslig nedgang lige nu, men det er måske nok for at undgå, at jeg begynder at mærke en forskel, siger Hvidt til DR og fortsætter:

- Det værste, jeg kunne forestille mig at komme ud for, var en situation, hvor jeg kunne fornemme, at jeg ikke kan, hvad jeg kunne tidlige; pludselig ikke at kunne gå i spagat eller ikke er hurtig eller i dårlig form. Så jeg stopper for at undgå at bringe mig i en situation, siger han.

- Det gjorde sig gældende på landsholdet, hvor jeg formegentlig kunne have spillet nogle ekstra år, men valgte at stoppe, mens jeg følte jeg var på toppen. Og det gør sig også gældende i denne omgang, siger han og slår fast:

- Til sommer har jeg spillet professionel håndbold i 20 år. Det er rigtigt mange år, så jeg har tænkt mig at prøve noget andet.

Ledelsesjob

Og det ”andet” bliver noget med ledelse. Hvorvidt det bliver inden for håndbold-branchen, ved Kasper Hvidt endnu ikke.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal lave efter sommerferien. Jeg er meget åben og har fået meget interessante henvendelser også udenfor håndbolden. Men indtil videre har jeg besluttet mig at melde dette ud og så fokusere på resten af sæsonen for klubben, for vi har været inde i en vanskelig periode, og det kræver alles fulde koncentration.

Dansk Håndbold Forbund mangler en sportschef. Er det en stilling, du vil finde interessant?

- Jeg har ikke fået en henvendelse fra DHF. Jeg har fået henvendelser fra medier, som mener, at jeg kunne være et interessant valg, men jeg har ikke fået en henvendelse fra DHF, siger Kasper Hvidt.

- Det eneste, jeg ved kommer fra medierne, og det er, at DHF er i gang med en proces i forhold til, hvordan en sportschefs profil skal se ud, siger Kasper Hvidt.

At det skal være et ledelses-job, er Kasper Hvidt ikke i tvivl om. Han føler, at han gennem mange år som håndboldspiller på højeste niveau har værktøjerne til at kunne gøre en forskel på ledelsesgangene.

- Jeg har set mange dygtige mennesker arbejde med præstations-ledelse, hvilket er det, vi bliver udsat for hver dag; at blive ledet samtidig med at vi skal præstere, siger Hvidt og fortsætter:

- To gange om ugen foran et stort publikum bliver vi jo udsat for præstations-ledelse, og det er der ikke mange andre brancher, der bliver udsat for det, siger han.

- De erfaringer har gjort mig rigere som person, og det er en disciplin, jeg synes, er meget spændende, og som jeg synes, at jeg har fået mange værktøjer til at gå videre med.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter