Krogh Jeppesen før herrernes DM-dyst: 'Aalborg har flest ressourcer og strenge at spille på'

DR Sportens håndboldekspert ser frem mod DM-finalerne i herrernes håndboldliga.

Henrik Møllgaard og resten af Aalborg Håndbold-mandskabet jubler efter sejren over Bjerringbro-Silkeborg i den anden semifinalekamp. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Når Aalborg Håndbold søndag eftermiddag tager imod fynboerne fra GOG i den første af tre mulige DM-finaler, så er det sæsonens mest stabile hold, der skal duellere.

Det vurderer Lars Krogh Jeppesen, håndboldsekspert hos DR Sporten.

- Det er to hold, der har præsteret over hele sæsonen. De ender på 1. og 2. pladsen i slutspillet, og det siger ikke så lidt.

Når det så er sagt, så er det nordjyderne, der kommer med overtaget overfor de gulblusede fra Fyn. Fordelen skal findes i antallet af spillede semifinalekampe i hver lejr.

Aalborg sikrede sig sin finaleplads efter to kampe mod Bjerringbro-Silkeborg, mens GOG skulle ud i tre semifinaler mod de forsvarende mestre fra Skjern Håndbold, senest en hård kamp i torsdags, og det vil få betydning.

- Jeg ser et lille plus til Aalborg, fordi de har haft tid til at få diverse småskavanker væk og forberede sig. De har lidt flere strenge at spille på og har set meget stærke ud hele sæsonen.

- Specielt i bagkæden har de stor bredde og mange forskellige muligheder. Derudover har de hjemmebanefordelen og spiller godt hjemme i Gigantium. Det bliver en tæt kamp, hvor jeg har Aalborg som lille favorit, siger Lars Krogh Jeppesen.

GOG kommer med momentum

De to finale-hold har mødt hinanden to gange i denne sæson, og her det blevet til en uafgjort kamp på 21-21 og en storsejr til GOG på 34-25. Hvis man zoomer lidt længere ud, så har GOG vundet tre ud af de seneste fire kampe og sikret uafgjort i den seneste.

GOG-spillerne havde svært ved at forstå det, da de havde slået Skjern i tredje semifinalekamp og sikret sig en plads i DM-finalen. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)

Derfor kan håndboldeksperten på ingen måder afskrive GOG i finalerne, både på grund af historikken mod finalemodstanderen, men også de seneste semifinalekampe, hvor der virkelig har været tryk på, og de har trukket sig ud som vindere.

- GOG kommer med stort momentum og selvtillid efter sejren over Skjern i torsdags. Derudover har Aalborg svært ved at spille mod GOG, det ved begge mandskaber, og det tilfører yderligere selvtillid til fynboerne. Man må på ingen måder undervurdere momentum og selvtillid, siger Lars Krogh Jeppesen.

Aalborg Håndbold har siden 2012 været i tre DM-finaler og vundet to af dem, hvorimod fynboerne ikke har spillet en DM-finale siden 2008. Så langt så godt, og hvis GOG skal gøre sig forhåbninger om at gå hele vejen og tage guldet, så er der især to spillere, der skal præstere.

- Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller bliver nøglerne for GOG. De skal være ligeså gode, som de har været hele sæsonen. Holdet skal få sat dem i gode situationer, og så bliver kunsten, at de brillerer på samme tid.

- GOG er et meget farligt hold at møde og en vanvittig svær modstander. De har en masse unge drenge, der har fået deres håndboldopdragelse på Sydfyn med en stærk kontrafase, og så kan de løbe solen sort. Det skal de udnytte, det lyder fra Lars Krogh Jeppesen.

Du kan følge den første DM-finale mellem Aalborg håndbold og GOG i LIGA på P3 kl. 16 eller se den på TV 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk