Lars Krogh Jeppesen: Målvogterne kommer til at afgøre DM-finalen

Søndag spilles den sidste DM-finale i herrehåndbold, og den bliver afgjort af manden i målet, vurderer DR's håndboldekspert.

Der blev gået til stålet i de to første finaleopgør, og det samme formodes at blive tilfældet i den tredje og afgørende kamp søndag eftermiddag. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Når den afgørende DM-finale i herrehåndbold søndag eftermiddag skal afgøres, så bliver de nye danmarksmestre det hold, som har den bedste mand i målet.

Det vurderer DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

- Jeg forventer, at en af målvogterne brænder et brag af en kamp af, og så er det selvfølgelig afgørende, hvem det bliver.

Det første finaleopgør vandt GOG i Aalborg med cifrene 33-30, mens Aalborg torsdag sejrede 32-31 i returopgøret.

To tætte kampe, som kunne have fået et andet udfald, hvis målvogternes redningsprocent havde sneget sig højere op end de 27 procent, som det var tilfældet.

- Hvem af målvogterne begynder for alvor at tage med hænder? Den højeste redningsprocent i de første opgør var på 27 procent, og det er lave redningsprocenter i forhold til resten af sæsonen, siger Lars Krogh.

- Havde man haft en målvogter i en af de andre finaler, som stod med en redningsprocent på 40, så var det blevet udslagsgivende.

GOG skal rejse sig efter nederlag

I det andet finaleopgør så det længe ud til, at GOG blev nye danmarksmestre. Med et kvarter igen førte fynboerne 25-22, men så gik det galt, og Aalborg tog sejren med et enkelt mål.

- GOG har forhåbentligt arbejdet hårdt på det mentale efter det, der skete forleden. Det er hårdt at være så tæt på at have Aalborg nede i sækken, men ikke formå at få den lukket. De blev uskarpe og gik helt ned, siger Lars Krogh.

- Så der må have ligget et enormt arbejde for træneren i at få talt med de her unge drenge og få dem bygget op igen efter den enorme skuffelse. De var så tæt på, og nu er de så langt fra.

DR Sportens håndboldekspert vurderer, at nordjyderne har de bedste kort på hånden forud for det afgørende opgør, men det kræver, at holdet får styr på GOG's Niclas Kirkelykke og Lasse Møller, der i de to første finaler stod for 36 af alle GOG's 64 mål.

GOG's Lasse Møller har været fynboernes stærkeste våben i finaleserien, hvor han i de to første kampe har scoret 20 mål. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg synes, man har givet de to for meget plads. Aalborg har stillet sig for langt tilbage og overladt initiativet til dem. Selvfølgelig kommer de til at score mål, men i den første kamp scorede de 21 mål, og i den anden scorede de 15. Det er for mange, siger han.

- Og så skal Aalborg undlade at lave alle de tekniske fejl, for det bliver straffet, og det er i de perioder, at GOG for alvor kommer på tavlen.

Kampen spilles klokken 16.00 i Gigantium i Aalborg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk