Lars Krogh: KIF Kolding København er tæt på fortid som Danmarks håndboldflagskib

KIF Kolding København har udspillet sin rolle i slutspillet, og tiden med titler på stribe er forbi, vurderer DR's håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

KIF Kolding København har vundet to af de sidste tre Danmarksmesterskaber. I år er holdet dog ude af slutspillet allerede før semifinalerne. (Foto: claus fisker © Scanpix)

En æra er forbi i dansk herrehåndbold. KIF Kolding København udspillede i aftes sin rolle i slutspillet, da holdet tabte til GOG, og for første gang siden klubbens dannelse i 2012 misser klubben DM-semifinalerne.

Man hører på rygtebasis, at der er mange spillere, som vælger KIF Kolding København fra ene og alene af den grund, at usikkerheden ved at spille dér er for stor.

Lars krogh jeppesen

Uden for håndboldbanen er der også store knaster. Klubben må på grund af økonomiske problemer ikke tegne nye kontrakter eller forlænge kontrakter med nogen spillere, og samtidig må man sige farvel til store profiler som Lars Jørgensen og Kasper Hvidt, der lægger håndbold på hylden.

- Vi ved, hvilke spillere som forlader klubben, men vi ved ikke, hvad de får. Så den tid, hvor man kaldte KIF Kolding København for Danmarks håndboldflagskib, den er ved at være slut, siger DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Spillere fravælger klubben

KIF Kolding København har længe døjet med en negativ egenkapital og samtidig haft store problemer med at udbetale løn til sine spillere, og det er blandt andet derfor, at Dansk Håndboldforbund har frataget dem retten til at tegne kontrakter.

- Man hører på rygtebasis, at der er mange spillere, som vælger KIF Kolding København fra ene og alene af den grund, at usikkerheden ved at spille dér er for stor.

- Det har været ude i pressen, at pengene ikke kommer til tiden. Og når man så samtidig ikke må skrive kontrakter, så ved man som spiller ikke, hvad det er for et mandskab, man kommer til at spille for, siger Lars Krogh Jeppesen.

Ortega er færdig

På banen har KIF Kolding København slet ikke kunnet få tingene til at hænge sammen i denne sæson. De sidste to af tre sæsoner har klubben vundet det danske mesterskab, men i år sluttede de grundspillet helt nede på ottendepladsen og er altså allerede færdige i slutspillet nu.

Og det kommer til at koste for den spanske træner Carlos Ortega, der blev hentet til klubben inden denne sæson og tog flere spanske spillere med sig.

- I forhold til de resultater og uro, der har været omkring Ortega, føler jeg mig overbevist om, at der vil være en ny mand ved roret i næste sæson.

Selvom KIF Kolding København ikke længere kan nå at gå videre i slutspillet, har holdet fortsat tre – ubetydelige – kampe tilbage af sæsonen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve