Nøddesbo om Barcelona-farvel: Jeg brød simpelthen sammen

Den kommende BSV-spiller har svært ved at sige farvel til Barcelona efter ti år i byen og i håndboldklubben

Jesper Nøddesbo kommer i den grad til at savne Barcelona - både som by og som klub. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

Den bedste danske mandlige håndboldrække bliver en profil rigere fra næste sæson, når Jesper Nøddesbo skifter FC Barcelona ud med midtjyske Bjerringbro-Silkeborg

Jesper Nøddesbo glæder sig til at prøve kræfter med den danske liga efter ti år i FC Barcelona, men stregprofilen får også svært ved at sige farvel til den catalanske kyst.

Det fandt den 36-årige spiller i den grad ud af, da han inden sit afskeds-pressemøde i Barcelona ikke kunne holde tårerne tilbage.

Da jeg sad og skrev de ting, jeg gerne ville sige til pressemødet, vidste jeg godt, at det ville blive emotionelt. Men jeg troede, at det var noget, jeg havde kontrol over. Jeg vidste, at byen betød meget for mig. Jeg vidste, at holdet betød meget for mig. Og klubben selvfølgelig også, siger Jesper Nøddesbo og forklarer videre:

Men ti minutter inden pressemødet startede, der brød jeg simpelthen sammen. Jeg sad i et rum for mig selv og hulkede. Der fandt jeg virkelig ud af, hvor meget de her ti år faktisk har betydet for mig i Barcelona. Så det bliver sgu’ rigtigt, rigtig svært at sige farvel, siger han.

Valget om at tage tilbage til Danmark og forlade det søde liv i Spanien var hårdt – men nødvendigt.

Beslutningen var jo som sådan uundgåelig. Så da denne mulighed bød sig, og jeg kunne se, at der også var en mulighed for at tænke på, hvad der skulle ske efter håndbolden. Så gav det mening – både for mig og min familie. Det var med til at rykke på denne beslutning. Der starter noget nyt og forhåbentligt noget godt, men det bliver sindssygt svært at tage herfra, siger Nøddesbo.

Hvad kommer du til at savne allermest?

En ting, som Danmark får svært ved at leve op til, er klimaet og det her udeliv, som Barcelona har. Og det familieliv, som vi har haft. Jeg tror, at det håndboldmæssige nok skal gå rigtig godt. Men det bliver en stor omvæltning for mig med vintermånederne i Danmark med gråt vejr. Der er jeg vant til at se lidt mere til solen. Det tror jeg ikke, jeg skal undervurdere. Men til gengæld får jeg mine venner og familie tættere på, så de må udgøre solen i de mørke hverdage, siger stregspilleren med et smil.

FacebookTwitter