Rodløs Jesper Nøddesbo: Håndbold er mit fristed

Stregspilleren Jesper Nøddesbo finder sig endnu ikke helt hjemme i Danmark, efter han skiftede til BSV.

Jesper Nøddesbo er i sommer vendt hjem til Silkeborg fra Barcelona, men følelsen af 'hjem' er endnu ikke fulgt med. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efter et årti i spansk håndbold forlod stregspilleren Jesper Nøddesbo i sommer Barcelona og vendte hjem til Bjerringbro-Silkeborg. Lørdag aften fik han debut på hjemmebanen Jysk Arena, men endnu mangler han slå rødder i Søhøjlandet efter så mange år i Catalonien. Men i håndboldkampene kan han slappe af.

- Den største omvæltning? Det har været svært at finde basen. Det har været svært at få følelsen af ’hjem’. Den har jeg ikke rigtig fundet endnu, så det er en speciel følelse at rende rundt med. Det gør, at håndbolden bliver mit fristed; hvor jeg ved, hvad der kommer til at ske. Resten er stadig en smule flyvsk. Vi bor i et hus, hvor vi bor til leje, og der kan vi ikke blive boende, så der er stadig mange ting uden for banen, som sejler en lille smule. Derfor er håndbolden mit fristed, hvor tingene er sat 100 procent i system, siger han, siger Jesper Nøddesbo til DR.

- Det er meget vigtigt for mig og for min familie at have et hjem. Mine børn mærker ikke meget til det, men min kone og jeg kan godt mærke, at vi er en smule rodløse pt. Vi arbejder på at finde ud af, hvad der skal ske. Jeg tror, det er en proces at få følelsen af ’hjem’. Jeg tror, der går lang tid.

Danske drømme

Man siger, at man begynder at drømme på et andet sprog, når man opholder sig længe i udlandet, og det kan Nøddesbo sagtens kende. Men ’buenas noches’ er allerede blevet erstattet af ’godnat’, og snart følger den hjemlige følelse sikkert også for den stærke stregspiller.

- Det er lidt syret, for jeg kom forholdsvis hurtigt til at drømme på spansk. Det var så bare elendigt spansk, der blev drømt på, for jeg var godt nok dårlig til spansk på det tidspunkt. Men jeg nåede faktisk rimelig hurtigt det niveau, siger Nøddesbo.

- Jeg drømmer på dansk nu. Men Barcelona har været mit hjem i 10 år. Det er en proces, at Danmark igen bliver mit hjem. Jeg er sindssygt glad for at være tilbage i Danmark. Jeg har min familie og mine venner her. Det er store ting, og det har jeg ikke haft i 10 år. Nu skal vi bare lige 100 procent finde os selv, siger han.

36-årige Jesper Nøddesbo kommer oprindeligt fra Herning. Han har spillet 223 landskampe for Danmark og scoret 450 mål. I sin debut for BSV lørdag aften scorede han tre mål mod mestrene fra Aalborg.

Facebook
Twitter