Skat kræver 168 millioner af Kasi-familien

Jesper "Kasi" Nielsen trak ulovligt millionsponsorater i Brøndby og AG København fra i skat.

Jesper Nielsen kan se frem til lidt af et skattesmæk. (Foto: DR © DR Sporten)

Et ordentligt skattesmæk er formentlig årsagen til, at Jesper "Kasi" Nielsen sagde farvel og tak som klubejer og storinvestor i den nu konkursramte håndboldklub AG København.

I alt kræver Skat 168 millioner kroner af Jesper Nielsen, hans mor og hans søster samt deres selskaber. Der er tale om et foreløbigt tal, så beløbet kan både skrumpe og vokse.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået indsigt i fortrolige dokumenter fra Kammeradvokaten, der er statens og dermed Skats advokat.

Ifølge avisen har Skat samtidig overtaget råderetten over Kasi-familiens værdier.

Årsagen til skattegælden er blandt andet, at Jesper Nielsen har trukket sponsorater i Brøndby IF og AG København til en værdi af over 200 millioner kroner fra i skat i perioden 2007-2009.

Da Kasi-koncernens forretningsaktiviteter primært har ligget uden for landets grænser, vurderer Skat, at sponsoraterne udelukkende har været i familiens interesse.

- De pågældende udgifter vedrører blandt andet sponsorat af fodboldklubben Brøndby IF samt sponsorat af håndboldklubben AG Håndbold ApS, hvilke sponsorater efter Skats opfattelse ikke har været i selskabets interesse og således er udgifter, som er afholdt med varetagelse af ejernes personlige interesser for øje, lyder det i de fortrolige dokumenter.

Af dokumenterne, der er attesteret 18. juli 2012, fremgår det, at Skat i september 2010 begyndte at kigge nøje på Jesper Nielsen og hans families økonomi.

Kravet mod Jesper Nielsen personligt er 52,7 millioner, moderen Dorthe Nielsen afkræves 19,7 millioner, mens søsteren Annette Nielsen personligt har skattegæld for 28,7 millioner. Dertil kommer 66,1 millioner kroner for selskabet Kasi ApS.

Facebook
Twitter