Skjerns guld-topscorer: ’Jeg tog hjem for at vinde’

Anders Eggert blev topscorer for Skjern i sin første sæson siden skiftet hjem. Han jubler over guldet.

Anders Eggert kan med glæde iføre sig en guldhat og løfte DM-trofæet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

For første gang i 19 år er Skjern Håndbold dansk mester. Håndboldklubben sikrede sig tirsdag det danske mesterskab i herreligaen efter et tæt finaleopgør mod Bjerringbro-Silkeborg.

Fløjspilleren Anders Eggert imponerede i kampen og har gjort det hele sæsonen, hvor han slutter som Skjerns topscorer. I sommer vendte han hjem efter mange år i tysk håndbold, og det var lige præcis sådan, han havde håbet, det ville gå.

- Det er derfor, jeg tog hjem. Det var for at vinde. Det var derfor, jeg tog til Skjern. Jeg ville vinde DM-guld. Jeg har sagt, at jeg havde tre år til det. Nu håber jeg ikke, det bliver den eneste guldmedalje, når jeg vandt i første forsøg, siger Anders Eggert til DR.

Guld til hele Vestjylland

Tirsdagens finalekamp blev et sandt drama, hvor en redning af Skjern-målmand Emil Nielsen få sekunder før tid blev afgørende. Den unge keeper kan slet ikke få armene ned.

- Det er fuldstændig magisk. Det er det, vi drømte om i starten af sæsonen, så det er helt fantastisk. Vi har haft en suveræn sæson. Det er gået til UG, siger Emil Nielsen.

- Skjern er ikke bare en by. Vi repræsenterer en region, hvilket gør det her kæmpestort for hele Vestjylland. Det strækker sig hele vejen op til Ringkøbing. Det her betyder rigtig meget for en helt masse mennesker, og vi vil stræbe efter at gøre det igen næste år. Vi er et tophold, der er kommet for at blive, siger han.

Udover DM-guldet har Skjern også haft en fantastisk sæson i Champions League, hvor man nåede helt til kvartfinalen, inden franske Nantes sendte vestjyderne ud.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter