Tilbagevendte Mikkel Hansen viste verdensklasse i hektisk pokalkamp

Bagspilleren var en profil for Aalborg Håndbold, som vandt Santander Cup-kampen over TTH Holstebro.

Mikkel Hansen scorede otte mål i sit comeback efter en sygemelding. (Foto: © Johan Gadegaard, Johan Gadegaard)

At Mikkel Hansen havde været væk fra håndboldbanen i seks måneder var ikke til at se søndag aften.

I sit comeback efter en sygemelding var den 35-årige bagspiller topscorer med otte mål og en væsentlig faktor til, at Aalborg Håndbold vandt 35-32 over TTH Holstebro i pokalturneringen, Santander Cup, og er dermed klar til kvartfinalen.

Mikkel Hansen blev sygemeldt i februar og vendte tilbage i træning godt fem måneder senere. Derfor var det en ubekendt størrelse, hvilken tilstand håndboldstjernen ville være i til dagens kamp.

Simon Hald og Niklas Landin fik debut for Aalborg Håndbold i pokalkampen. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)

Men han var god. I et opgør, hvor Niklas Landin og Simon Hald fik deres debut for Aalborg, TTH Holstebro bed fra sig, var det Mikkel Hansen, som fik nordjydernes offensiv til at tikke.

Undervejs i kampen kunne Aalborgs cheftræner Stefan Madsen se, at han ikke kunne blive ved med at hvile Mikkel Hansen, som mod slutningen af opgøret måtte ind som styrmand for at sejle sejren sikkert i havn.

I modsatte ende så Niklas Landin ud til at kæmpe en smule med at finde sit høje niveau i den første kamp tilbage på dansk grund.

Det betød også, at TTH halede ind på Aalborg, da Kevin Gulliksen reducerede til 34-32 med et minut tilbage af kampen, ligesom kampens spiller, Nikolaj Markussen, der scorede syv mål, leverede en stor kamp.

I de døende minutter gik Mikkel Hansen igen forresten, da han på et straffekast scorede til slutresultatet 35-32.

Efter opgøret blev der trukket lod til kvartfinalerne, hvor Aalborg Håndbold på hjemmebane skal møde Skjern Håndbold. De to mødes også i sæsonens første ligakamp på lørdag.

De andre hold i kvartfinalerne er Skanderborg AGF, Ribe-Esbjerg, Fredericia, Nordsjælland, GOG og Bjerringbro/Silkeborg.