Traditionsklubben KIF Kolding redder sig efter drama mod Tønder

Med en sejr på 33-28 skaffede håndboldherrerne fra KIF Kolding sig endnu en sæson i den bedste håndboldrække.

KIF Kolding bliver i den bedste danske håndboldrække, efter at holdet her til aften vandt den tredje og afgørende playoff-kamp mod 1. divisionsholdet TM Tønder. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Håndboldklubben KIF Kolding afværgede fredag den helt store katastrofe og kan nu ånde lettet op.

Hjemme i en tætpakket Sydbank Arena vandt koldingenserne med 33-28 over TM Tønder i den tredje og afgørende dyst om en plads i den bedste håndboldrække i næste sæson.

Dermed har KIF sikret overlevelse. Resultatet betyder til gengæld, at Tønder forbliver i 1. division.

KIF har været i ligaen siden 1984 og vundet 14 mesterskaber. Det er flere end nogen anden klub i den danske håndboldhistorie.

Men spillere, trænere og fans fra den traditionsrige klub kiggede nedrykningsspøgelset direkte i øjnene efter nederlag på hjemmebane til Tønder i første opgør.

Klubben rejste sig og bankede Tønder i det andet møde mellem de to mandskaber, og det resulterede i en sand gyser fredag aften.

- Kolding er en håndboldklub, der hører til i ligaen. Vi skal ikke være 1. divisionshold, sagde KIF-træner Lars Rasmussen ifølge TV2 Sport inden opgøret.

Og den tidligere landsholdsspiller fik ret i sin profeti.

KIF-spillerne kom ud til kampen med stor energi og bragte sig hurtigt foran 2-0 for øjnene af de mere end 4000 fans i håndboldhallen.

Tønder svarede imidlertid igen, og de to hold fulgtes ad til stillingen 6-6. KIF satte sig på tingene, og Andreas Flodman scorede til 10-6 på en kontra.

Gæsterne fik stoppet blødningen en smule, men KIF bevarede en føring på tre mål ved pausen i den intense kulisse. Her var stillingen 17-14.

KIF smed komfortabel føring

Føringen blev hurtigt udbygget i anden halvleg, og da Alexander Morsten scorede på straffekast, kom KIF foran med fem mål - holdets hidtil største føring i kampen.

Tre hurtige Tønder-mål ændrede hurtigt situationen, og Lars Rasmussen tog en timeout.

Men Tønder fortsatte. Først udlignede Hans Martin Asmussen til 21-21, og to minutter senere sørgede Emil Bergholt pludselig for føring til gæsterne.

Herefter fulgte en stillingskrig, hvor holdene skiftevis bragte sig foran og kom bagud med et mål.

Men KIF havde is i maven, og da Martin Mauer Larsen gjorde det til 28-26, røg stemningen i hallen igen op på kogepunktet.

Denne gang smed KIF ikke sin føring. Tværtimod. Og holdet kan nu fortsætte sin stime af sæsoner i den bedste danske række.

- Jeg er blevet 50 år ældre, vil jeg sige. Man har ikke altid, om man var købt eller solgt. Jeg overvejede at 100 gange, om jeg skulle stoppe som træner, for det burde man ikke gå med til. Men lige nu vil man jo gerne fortsætte, lød det efterfølgende fra KIF-træner Lars Rasmussen til TV2 Sport.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk