Virkeligheden er ved at ramme Pytlick, inden han siger farvel til sin GOG-familie

Lørdag spiller GOG og Simon Pytlick den tredje og afgørende DM-finale mod Aalborg. Kampen bliver bagspillerens sidste for de gulklædte fynboer.

Simon Pytlick var i sidste sæson med til at sikre GOG det første danske mesterskab i 15 år. Lørdag kan én guldmedalje blive til to, når fynboerne møder Aalborg Håndbold i den afgørende finale. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix Denmark)

Det hele er ved at blive virkeligt for Simon Pytlick.

At han og holdkammeraterne i GOG lørdag kan vinde DM-guld (igen) ved at slå Aalborg. At kampen bliver hans sidste i gult, i hvert fald i denne omgang.

Der er nok at se til - og fordøje - for den 22-årige håndboldkomet, som samtidig også bakser med de flyttekasser hjemme i lejligheden, der markerer et kommende sceneskifte til storklubben Flensburg-Handewitt.

- Det er mærkeligt, og det er først gået op for mig, fordi jeg er nået til det punkt, hvor jeg pakker mine ting ned. Alt uden om viser, at jeg er på vej videre. Men jeg tænker ikke "ej, hvor er det vemodigt".

- Lige nu har jeg stort fokus på, at vi skal til Aalborg og vinde, og så må jeg tage alle følelserne efter kampen og se, hvordan jeg reagerer, siger GOG-spilleren.

Han ved nok godt inderst inde, at det bliver følelsesladet, og han har det faktisk fint med, at folk også kommer til at se den side af håndboldtalentet.

- Det bliver en speciel dag. Det er den finale, vi har kæmpet for hele året, og det bliver min sidste kamp i GOG i den her omgang, siger Simon Pytlick.

Afsked med barndomsklubben

Bagspilleren er opfostret i en familie, hvor håndbold var omdrejningspunktet. Søn af tidligere landstræner på kvindesiden, Jan Pytlick. Mor Berit Bogetoft har liga- og landskampe på CV'et.

Godt nok har Simon Pytlick tidligere fortalt, at eneste krav i den sydfynske opvækst var at lære at svømme. Alligevel er det til at forstå, hvorfor det gik, som det gik.

Selvfølgelig kravlede han rundt i Gudmehallerne som helt lille. Resten af turen gik op gennem ungdomsholdene og hele vejen til førsteholdet i GOG.

- Det er min barndomsklub. Et sted, der har betydet virkelig meget for mig, siger Simon Pytlick, der altid har set det lille, gakkede håndboldkollektiv som sit frirum.

Her er der aldrig mere end en armslængde til ligesindede.

- Jeg kommer til at savne timerne før og efter træning, hvor man går rundt og snakker med folk, eller er nede og se ungdomsholdene træne og fornemmer glæden i deres øjne.

De to store GOG-talenter på billedet, Simon Pytlick og Lukas Jørgensen, skifter efter sæsonen til tyske Flensburg-Handewitt. Det samme gør deres nuværende cheftræner Nicolej Krickau. (Foto: © Ernst van norde, Ritzau Scanpix)
De to store GOG-talenter på billedet, Simon Pytlick og Lukas Jørgensen, skifter efter sæsonen til tyske Flensburg-Handewitt. Det samme gør deres nuværende cheftræner Nicolej Krickau. (Foto: © Ernst van norde, Ritzau Scanpix)

- Man bliver mødt med et kæmpe smil hver eneste gang af de frivillige og kommer ind og får en kop kaffe. Der er så mange ting, der føles familiære. Det kommer jeg til at savne også, siger Simon Pytlick.

Han synes, at GOG har haft en utrolig sæson og sniger lige elegant ind, at de allerede to gange har sparket Aalborg ud af en turnering i år. Pokalen og Champions League, forstås.

Så at slutte ringen og tiden i GOG med at gentage det, kunne næppe være meget bedre.

- Det perfekte punktum for mig og min karriere i GOG ville være en guldmedalje, siger Simon Pytlick.

- Men det ligger stadigvæk lidt fjernt, fordi jeg ikke er en naiv person, der tager til Aalborg og tænker "den her tager vi bare". Der venter 60 hårde minutter. Blod, sved og tårer, og så håber jeg, at jeg kan sætte et godt punktum efter det.

Tredje og afgørende DM-finale mellem GOG og Aalborg Håndbold begynder lørdag klokken 13.30 og kan følges her på dr.dk eller i appen DR LYD. Opgøret vises på TV2.