Hjemvendt Landin glæder sig til eventyret i Aalborg: 'Drømmer om at gøre noget stort'

Niklas Landin vender hjem til 'én af de to-tre bedste ligaer i Europa'.

Niklas Landin er glad for at være tilbage i Danmark, og han har store planer med Aalborg Håndbold. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Det er over et år siden, at storsatsende Aalborg Håndbold annoncerede, at de var lykkedes med at lokke landsholdsstjernen Niklas Landin hjem til Danmark efter over et årti uden for de danske grænser.

Landin havde egentlig kontrakt med det tyske storhold Kiel frem til 2025, men da direktør Jan Larsen greb koglen og præsenterede Landin for nordjydernes projekt, var det for godt til at sige nej til.

- Det familiemæssige har fyldt en del hos os, og Aalborg kunne så vise et projekt, hvor det spillede både på og uden for banen.

- Vi valgte Aalborg, fordi de tilbød noget, som vi kunne se os selv i, og det er egentlig hele pakken, der bare spiller, siger Niklas Landin.

Niklas Landin og resten af Aalborg-holdet indledte i dag træningen forud for den nye sæson, og det blev markeret på et pressemøde, hvor spillerne og ambitionerne blev præsenteret.

- Det tegner til at blive en spændende sæson, hvor vi har sammensat en fantastisk trup, der skal opfylde de mål, vi har i klubben, og det er at vinde alle de turneringer, vi deltager i.

Sådan indledte direktør Jan Larsen pressemødet. Skarpere kan det vist ikke siges.

Kommer hjem til én af de bedste ligaer i Europa

Verdens bedste håndboldspiller fra 2019 og 2021 tilslutter sig en efterhånden lang liste af store profiler, der inden for de sidste år er vendt hjem til den danske liga.

Bare i Aalborg er store navne som Simon Hald, Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard vendt hjem fra det store udland.

Den danske liga har længe kæmpet med ryet at være en "udviklingsliga", men sådan er situationen ikke længere, mener Niklas Landin.

- Den danske liga er rigtig højt på skalaen over gode ligaer i Europa. Jeg synes, den danske liga har bygget stille og rolig på, og lige nu er det ikke kun en liga, man udvikler sig i.

- Jeg synes, den danske liga er, hvis ikke i top-2, så i top-3 i Europa. Ligaen har rigtig meget at byde på.

Drømmer stort

De rødblusede nordjyder har de seneste år virkelig sat deres aftryk på den europæiske håndboldscene.

For tre år siden nåede holdet hele vejen til Champions League-finalen, hvor mægtige Barcelona dog var for stor en mundfuld, og i de sidste to sæsoner har holdet været i kvartfinalen.

Den tendens skal fortsætte, fortæller Landin, der er kommet til Aalborg for at rykke grænserne for, hvad et dansk hold kan præstere på de største scener.

Niklas Landin til sin første træning i Aalborg Håndbold. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

- Jeg forventer mig utrolig meget. Vi vil gerne være med, hvor det er sjovt til foråret og være med til de største kampe. Vi drømmer om at lave noget stort med et dansk hold på den europæiske scene.

I første omgang handler det dog om at falde til på Aalborg-holdet, men det ser han ikke som det store problem.

- Jeg føler mig ikke som den nye dreng i klassen, da jeg kender mange fra landsholdet eller Bundesligaen, så det har været nemt at træde ind på det her hold.

- Jeg synes, det er et rigtigt godt mix af gamle og unge spillere, og jeg håber, jeg også kan give ud af den erfaring, som jeg har tanket i Tyskland.

Niklas Landin og Aalborg Håndbold indleder sæsonen den 27. august, hvor de møder TTH Holstebro i Santander Cup.