Jan Pytlick: Godt miljø i Skopje

Den tidligere landstræner kan sagtens se danske spillere i den makedonske storklub.

Jan Pytlick - her fra tiden som landstræner - mener, at Vardar Skopje kunne være en fin klub for danske spillere. (Foto: © LISELOTTE SABROE, Scanpix)

Danske håndboldlandsholdsspillere som Kristina Kristiansen og Mette Gravholt har endnu ikke besluttet, hvor de optræder i næste sæson. En mulighed kunne være den makedonske storklub WHC Vardar i Skopje, hvor Jan Pytlick nu er den del af den sportslige ledelse.

Den tidligere landstræner ønsker ikke at forholde sig til, om der i klubben er konkret interesse for at få danske spillere i truppen. Men Jan Pytlick mener generelt, at der ikke vil være  tale om et voldsomt kulturskifte fra den danske til den makedonske liga.

- Jeg kunne nemt se danskere i Vardar Skopje. Det indtryk jeg har fået i den uges tid, jeg har været der, er meget a la det man ser i danske klubber. Der er meget socialt samvær på kryds og tværs af holdene. Så ud over det rent håndboldmæssige er de andre ting også på plads, siger Jan Pytlick.

Ambitionerne er store i klubben, der ifølge Jan Pytlick har potentialet til at vinde Champions League i fremtiden. Det bliver dog ikke i denne sæson. Vardar er i øjeblikket er placeret næstsidst af de seks hold i Gruppe 1 med kun to sejre i syv kampe.