KARAKTERER Gidsel og indhopper redder Danmark

Målmandsreserven Kevin Møller steppede for alvor op, da Danmark besejrede Island.

Heller ikke islændingene kunne sætte en stopper for de danske herrer, der tog fjerde sejr på stribe ved EM.

Island hang ellers godt på undervejs, men anført af Mathias Gidsel og Kevin Møller i det danske mål, kunne Danmark tage de første to point i mellemrunden med en sejr på 28-24.

Se hvordan Gidsel, Møller og resten af det danske landshold klarede sig ifølge DR Sportens håndboldekspert, Bo Spellerberg.

Niklas Landin: 4

Niklas Landin stod med en redningsprocent på 15. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Han havde svære arbejdsbetingelse. Han stod bag ved et forsvar, der på det tidspunkt ikke fik fat i så meget, så det var egentlig en jævn præstation. Men han fik ikke meget hjælp, og så bliver man altså skudt lidt i sænk

Kevin Møller: 12

Kevin Møller stod med en redningsprocent på 52. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Han kommer jo ind og starter med tre redninger og er manden bag vores pauseføring. Han leverer fuldt ud det vi håber på en andenmålmand kommer ind og gør. Han har redninger udefra, frit ind over og er helt afgørende for, at vi får det resultat vi gerne vil have.

Magnus Landin: 4

Magnus Landin scorede et mål på to forsøg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

- Fin angrebspræstation, men Magnus Landin slider med det i forsvaret, hvor han kæmper lidt. Så et 7-tal for angrebet og 02 for forsvaret. Det må give 4 tilsammen.

Emil Jakobsen: 7

Emil Jakobsen scorede fire mål på fire forsøg. (Foto: BERNADETT SZABO)

- Han laver ikke nogen fejl og gør ikke noget væsen af sig. Han begrænset muligheder for at gøre sit arbejde og spiller en god kamp. Og så brænder han jo ikke. Det er meget imponerende.

Rasmus Lauge: 7

Rasmus Lauge scorede et mål på to afslutninger. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Han leverer fint og for angrebsspillet til at flyde. Det er ikke fordi det er ham der bliver sat så meget i scene, men han holder spillet i kog og scorer de mål han skal.

Magnus Saugstrup: 7

Magnus Saugstrup scorede tre mål på samme antal forsøg. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Ritzau Scanpix)

- Han leverer langt hen ad vejen godt i angrebet, men kæmper ligesom andre lidt med det i forsvaret. De problemer for ham nok trukket lidt ned, men med en stærk angrebskamp og bedre niveau i forsvaret til sidst, hiver han sig op på et 7-tal.

Lasse Svan Hansen: 10

Lasse Svan scorede fem mål på samme antal forsøg. (Foto: BERNADETT SZABO)

- Leverer fremragende i begge ender. Han er tæt på tolv, hvis ellers dommerne havde vist lidt velvilje og givet ham de angrebsfejl han forsøger at trække. Så kan man ikke forlange meget mere.

Henrik Møllgaard: 4

Henrik Møllgaard skød ikke på mål i kampen. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- Han var inde i en periode, hvor forsvaret ikke står helt så godt og der var meget vind omkring ham. Det var ikke hans største kamp, men det er også svært, når de har så dygtige og fodrappe spillere.

Mads Mensah Larsen: 10

Mads Mensah Larsen scorede ikke i opgøret på sine to afslutninger. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Han får et 10-tal, udelukkende for sin forsvarsindsats i anden halvleg. Så kan man diskutere om Ingi Magnusson bliver træt eller om Mensah piller det hele fra ham, men han får ham i hvert fald lukket fuldstændig ned. Det var lige det vi havde brug for, og sammen med Kevin Møller fik han sat prop i de huller der var.

Henrik Toft Hansen: UB

Henrik Toft Hansen. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- Var ikke på banen.

Mikkel Hansen: 4

Mikkel Hansen scorede fem mål på dobbelt så mange afslutninger, herunder tre brændte straffekast. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

- Det var ikke helt skidt, men han brænder trods alt tre straffekast. Det er noget lidt andet end vi er vant til.

Niclas Kirkeløkke: UB

Niclas Kirkeløkke var ikke på banen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Var ikke på banen.

Hans Lindberg: UB

Johan Hansen scorede fire mål på fem forsøg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

- Var ikke på banen.

Jacob Holm: 4

Jacob Holm scorede nul gange på to afslutninger. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

- Han når ikke at sætte sit præg. Han lykkedes ikke med så meget, fordi det bliver for individuelt. Men han spiller heller ikke så meget, så det er begrænset hvor meget han kan vise.

Mathias Gidsel: 12

Mathias Gidsel lavede ni mål på 10 afslutninger. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

- Det skal nævnes, at med den her skala, så må man gerne fejle og stadig få et 12-tal. Han starter med tre tekniske fejl, hvilket er helt uvant. Men når han så banker så mange mål og oplæg af, samtidig med at han trækker alle straffekastene, så må man bare endnu en gang lette på hatten.

Simon Hald: 7

Simon Hald scorede nul mål på nul forsøg. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- Startede tungt i forsvaret og lå i den lavere ende. Han får sig dog arbejdet stille og roligt op undervejs og stabiliserer forsvaret sammen med Saugstrup og Mensah.

Nikolaj Jacobsen: 7

Nikolaj Jacobsen. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

- Jeg synes han var villig og får hurtigt prøvet noget 5-1-forsvar. Han får skiftet lidt rundt da det ikke fungerer hvorefter holdet præsterer. Får også skiftet Kevin Møller ind og brugt holdet undervejs.