Kasper Hvidt: Jeg er blandt verdens bedste

Den tidligere danske landsholdsmålmand i håndbold Kasper Hvidt er godt klar over sine evner i et håndboldmål.

Kasper Hvidt sluttede med en redningsprocent på 51 i kampen mod Füchse Berlin. (Foto: Jonas Güttler © Scanpix)

Gang på gang bliver hans navn råbt i højttalere i håndboldhaller landet over, når han har reddet endnu en bold. Kasper Hvidt er en målmand i sin helt egen klasse, hvilket utallige redningsprocenter på over 50 vidner om.

I weekenden var den tidligere landsholdsmålmand og hans hold, AG København, til Final4-stævnet i Köln, hvor Champions League-turneringens afgørende kampe blev spillet.

Også her viste han gang på gang sine evner i det seks kvadratmeter store mål.

- Kasper Hvidt stod fantastisk, lyder kommentaren fra både AGK-træner Magnus Andersson og flere af medspillerne på holdet.

Kasper Hvidt er en mand, som står ved egne evner.

- Der findes utroligt mange gode målmænd i verden. Jeg håber og tror også selv og mener også selv, at jeg er en af dem, siger han.

I Champions League-bronzekampen mod Füchse Berlin parerede 36-årige Hvidt både straffekast, frie skud og kontraløb, som det passede ham.

- Vi taber til Kasper Hvidt, sagde tyskernes danske spiller, Torsten Laen, efter kampen.

Tidligere har Kasper Hvidt spillet i flere udenlandske klubber, blandt andre de spanske storklubber Portland San Antonio og FC Barcelona.

Han debuterede på det danske landshold i 1996 og nåede at spille 219 landskampe, inden han stoppede sin landsholdskarriere efter EM i 2010.

I 2008 blev han udtaget til EM's All Star-hold som bedste målmand efter at have haft en redningsprocent på 40 gennem turneringen, som Danmark i øvrigt vandt.

Alligevel vil Kasper Hvidt ikke pege på sig selv som verdens bedste målmand.

- At fremhæve en frem for en anden er svært. Der findes otte-ni rigtigt gode målmænd, som tilhører verdenstoppen, siger han.

Onsdag aften kan Kasper Hvidt hive endnu en titel hjem, når AG København drager til Aarhus for at spille første opgør i DM-finalen mod Bjerringbro-Silkeborg.

Kampen spilles klokken 20.15.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk