Kasteskyts koster serber EM-finalen

Serbernes Zarko Sesum blev ramt i øjet af kasteskyt under EM-semifinalen. Hans øje bliver ok, men han spiller ikke søndagens finale mod Danmark.

Zarko Sesum under kampen mod Makedonien tidligere på ugen. (Foto: Ivan Milutinovic © Scanpix)

Den serbiske håndboldspiller Zarko Sesum blev ramt af kasteskyts - formentlig en mønt - i øjet under EM-semifinalen.

Landstræner Veselin Vukovic siger, at Sesum formentlig ikke mister synet på det øje, der blev ramt af genstanden fra en tilskuer. Men han er definitivt ude af søndagens EM-finale mod Danmark.

- Vi besøgte Zarko på hospitalet i går aftes. Han har beskadiget det forreste kammer i venstre øje, og der er meget blod i øjet. Doktoren sagde, at øjet vil blive ok igen, og han ikke vil få problemer med at se, siger Veselin Vukovic ifølge Ritzau.

- Han behøver tre eller fire dage til at restituere, og vi håber, at alt vil blive ok. Han kommer ikke til at spille i finalen. Han skal blive på hospitalet de næste tre-fire dage. Hvad skal jeg sige. Det var en eller anden åndssvag fyr, som gjorde det. Jeg kender ikke årsagen til, at han kastede mønten, men det betyder, at vi mister en vigtig spiller i vores rotation, siger Vukovic.

Fordel for Danmark

Serbien må derfor spille med 15 spillere i finalen mod Danmark, som har en lille fordel med en spiller mere, mener Vukovic.

- Det betyder måske, at det danske hold måske får en større chance for at vinde. Danmark har et rutineret hold, som har spillet finaler før.

- Vores finale var semifinalesejren over Kroatien. Nu har vi lidt mere erfaring i den slags store kampe, og vi håber, at vi med hjælp fra 20.000 tilskuere har en chance for at vinde guld, siger Vukovic.

Finalen spilles søndag klokken 17 i Beogradska Arena.

Forsøgte at ramme Balic

Det forlyder, at tilskueren forsøgte at ramme den kroatiske håndboldstjerne Ivano Balic - men i stedet ramte Zarko Sesum.

- Nogen ramte ham med noget fra tilskuerpladserne. Jeg tror det var en mønt. Det er selvfølgelig ikke okay, men det er svært at kontrollere alle. Jeg tror, Sesum er blevet opereret her til morgen, så det er selvfølgelig alvorligt, siger Ivano Balic til Ritzau.

 Hos den danske Håndbold Spiller Forening er direktøren rystet over episoden.

- Det er en katastrofe, at sådan noget kan ske. Jeg ved ikke, hvad der foregår i hovedet på sådan nogle mennesker. Det er langt over grænsen for, hvad man kan byde spillere, når de skal på banen, at deres førlighed kan blive sat på spil, siger Michael Sahl Hansen.

Politiet i Serbien er ved at undersøge tv-billeder fra fredagens EM-semifinale for at finde gerningsmanden.

Facebook
Twitter