KIF er dansk mester

KIF Kolding København er dansk mester i herrehåndbold efter sejr over Aalborg på 19-17.

Joachim Boldsen under sin sidste kamp. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

KIF Kolding København er dansk mester i herrehåndbold efter sejr over Aalborg.

Dermed fik KIF revanche fra sidste år, hvor de to hold også mødtes i finalen, og hvor KIF'erne skuffende måtte nøjes med sølv.

KIF vandt 19-17 fredag aften på hjemmebane, og efter 23-18 sejr i Aalborg for en uge siden, var sejren sikkert i hus.

- Jeg er træt, men meget, meget glad. Det er fantastisk. Det var en utrolig dårlig håndboldkamp, men det er jo ligegyldigt nu. Det var sidste kamp, og nu skal jeg ikke stå på en håndboldbane igen, det er dejligt, sagde Joachim Boldsen til TV2 efter kampen.

Boldsen indstiller nu karrieren og spillede altså sidste kamp fredag aften.

Især værternes Lukas Karlsson spillede godt i første halvleg, som KIF Kolding København førte for det meste. Svenskeren var stort set den eneste skudtrussel fra distancen for KIF-holdet.

Kunne ikke true hjemmeholdet

Hjemmeholdet gik til pause foran 12-11, og dermed var Aalborgs spillere tvunget til at komme frem ad banen i anden halvleg.

Udeholdet stod egentlig ganske fint i forsvaret, men problemet for nordjyderne var, at de rent offensivt ikke kunne presse KIF tilstrækkeligt.

Længe var stillingen 13-13, men med lidt over 20 minutter tilbage bragte Aalborg sig foran 14-13.

Et kvarter inde i anden halvleg havde KIF kun scoret to mål, og stillingen var blot 14-14 efter 46 minutters spil. Kønt var håndboldspillet bestemt ikke på det tidspunkt, men der blev fightet for alle bolde. Så intenst var det.

10 minutter før tid var stillingen 15-15, men derefter trak KIF fra - blandt andet takket være keeper Kasper Hvidt, som snuppede to straffekast. Først fra Håvard Tvedten og dernæst fra Mads Mensah Larsen.

Gæsterne var aldrig for alvor tæt på at true KIF, og til sidst kunne spillerne fra KIF Kolding København sikkert køre den samlede sejr hjem.

Her de seneste ti års mestre:

 2014: KIF Kolding København

 2013: Aalborg Håndbold

 2012: AG København

 2011: AG København

 2010: AaB Håndbold

 2009: Kolding IF

 2008: FC København

 2007: GOG Svendborg TGI

 2006: Kolding IF

 2005: Kolding IF

 

DR / Ritzau

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk