Klavs Bruun: Nye regler bliver måske ikke til noget

Ifølge landstræneren kan IHF's omdiskuterede nye regler allerede blive droppet igen torsdag.

Ifølge Klavs Bruun Jørgensen er Danmark ikke det eneste land, der er skeptisk overfor de nye regler (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Tidligere på ugen præsenterede det Internationale Håndboldforbund, IHF, fire nye regler, der skulle tages i brug ved VM i december.

Særligt reglen om, at en hvilken som helst markspiller kan skifte plads med målmanden - og altså ikke først skal ud og have målmandstrøje på, har været voldsomt debatteret.

Flere mener nemlig, at det ville medføre, at flere hold vil spille syv mod seks. Og det kan give problemer for et offensivt forsvar - som det danske kvindelandshold vil spille med under VM.

Reglerne diskuteres torsdag

Men ifølge ekstrabladet.dk, der har talt med kvindelandsholdets træner, Klavs Bruun Jørgensen, bliver reglerne måske slet ikke til noget alligevel.

- Så vidt, jeg har forstået, sker det først på torsdag i Rusland, hvor IHF har kongres, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen til ekstrabladet.dk.

- Jeg ved, at andre nordiske nationer er særdeles skeptiske over forandringen, og jeg vil tro, at andre nationer også har deres betænkeligheder. Det ender måske med, at det her slet ikke bliver til noget, og før jeg sidder med et fysisk skriv i næverne, begynder jeg i hvert fald ikke at tage mine forholdsregler, siger den danske landstræner til ekstrabladet.

De fire ændringer, der træder i kraft på verdensplan den 1. juli 2016 er følgende:

  • Tildeling af karantæne under kampen (blåt kort).

  • Seks afleveringer til angriberholdet, når der er markeret for passivt spil.

  • Usportslig optræden i den sidste halveminut giver altid straffekast til det forurettede hold.

  • Tilladt at spille syv md seks - uden den syvende markspiller har målmandstrøje på.

Facebook
Twitter