Kravene er store til Pytlick: Vi skal være Europas bedste hos både mænd og kvinder

Jan Pytlick ser frem til sit nye job, hvor han skal føre WHC Vardar til toppen af Europa.

Jan Pytlick ser frem til sit nye job, hvor han skal føre WHC Vardar til toppen af Europa. (Foto: © Zsolt Czegledi, Scanpix)

Som landstræner i en af håndboldsportens mest succesrige nationer i en lang årrække har Jan Pytlick det godt med høje ambitioner. Det får han brug for i sit nye job som teknisk konsulent for kvindeholdet i den makedonske storklub WHC Vardar.

Blot halvanden måned efter sin fyring som landstræner for Danmarks håndboldkvinder i kølvandet på en utilfredsstillende 8. plads ved EM i Ungarn er Jan Pytlick klar til at fortsætte trænerkarrieren. I en af Europas rigeste klubber.

- Man kigger på spillere, som man gerne vil have, og så køber man dem, hvis man kan få dem. Selvfølgelig er der er grænse, men hvis man synes, at det er de rigtige folk, så tror jeg, at man er klar til at købe dem, fortæller Jan Pytlick til DR Sporten i telefonen fra den makedonske hovedstad Skopje, hvor WHC Vardar hører til.

Høje forventninger

Den tidligere landstræner understreger, at han ikke kender til budgettet i WHC Vardar, men efter at have haft samtaler med klubben i sidste uge har han fået et indtryk af klubbens økonomiske ramme og ambitioner.

- Det er en meget stor klub, som jeg kommer til. De vil gerne vinde Champions League med damerne og med herrerne, så det er en klub med meget store ambitioner. Det synes jeg er spændende, konstaterer Jan Pytlick.

Nyheden om hans skifte blev meldt ud onsdag aften, og nu er han i gang med at danne sig et overblik over klubben. Men én gang er allerede sikkert:

- Det er sindssygt store forhold hernede i forhold til træningsanlæg og muligheder for holdet. Men det skal vokse, og succesen kommer ikke over en nat. Det kommer til at tage tid. Men det har de sagt til mig, at de er villige til at vente på. Det vil tiden så vise, om de er.

Anderledes jobbeskrivelse

Jan Pytlick afløser en anden dansker, Kim Rasmussen, i rollen som teknisk konsulent. En rolle som han ikke har haft før, og det erkender han også bliver specielt.

- Jeg skal være med til at udvikle holdet og trænerne og komme med idéer til, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre. Jeg skal også stå for noget af træningen, og jeg er også med i kampene. Men der er ansat to trænere, hvoraf den ene er cheftræner, til at styre holdet, og jeg bliver derfor en slags tredje træner, siger Jan Pytlick og tilføjer:

- Jeg er meget spændt på det, for det er anderledes, end hvad jeg har været vant til.

Endnu har de ikke fordelt hans plads i hierarkiet, men Jan Pytlick forventer ikke, at han bliver chef for de to trænere. Tværtimod betragter han sig som en del af trænerteamet med reference til klubbens ledelse.

Sporene skræmmer ikke

For godt en måned siden blev Kim Rasmussen, der også er polsk landstræner, præsenteret som teknisk konsulent i WHC Vardar, men danskeren nåede kun 16 dage i jobbet. Den episode har Jan Pytlick taget med i sin vurdering, før han sagde ’ja’ til klubben.

- Det var synd for Kim, for der er ikke nogen, der kan bevise noget på 16 dage. Det kan man bare ikke. Jeg har vendt det med klubben og spurgt ind til, hvorfor det endte sådan. Det har vi haft en god snak om. Men jeg er spændt på, hvordan deres tålmodighed kommer til udtryk i fremtiden, bemærker Jan Pytlick.

Af samme grund har forsøgt at få en vis form for sikkerhed indført i sin kontrakt, men efter mange år i sportens verden erkender han, at der aldrig gælder garantier.

- Jeg går ind til det med åbent sind, og så må vi se, hvor langt det kan bære, siger Jan Pytlick, der nu flytter til Makedonien.