Kroatisk stjerne stopper karrieren

Ivano Balic stopper karrieren til sommer til fordel for en stilling i det kroatiske håndboldforbund.

Ivano Balic har mødt Danmark flere gange. Her er det under VM i 2011 i Malmø (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Han har tryllebundet håndboldpublikummet i en årrække, men til sommer er det slut. 35-årige Ivano Balic stopper nemlig sin aktive karriere, for i stedet at blive koordinator for det kroatiske håndboldforbund.

I løbet af sin glorværdige karriere har Balic både vundet OL og VM, og han blev kåret til verdens bedste håndboldspiller i både 2003 og 2006. I 2010 snuppede han også titlen som den bedste håndboldspiller gennem tiderne, lige for næsen af franske Nikola Karabatic.

Kendt i dansk håndbold

Det er en legende der siger farvel, og det er en kending i dansk håndbold. Balic har spillet sammen med flere danske profiler, blandt andet Lars Jørgensen og Kasper Hvidt, og de fleste husker nok EM finalen i 2008, hvor Danmark slog Kroatien med 24-20, og hvor netop de to spillere havde helt styr på den kroatiske profil.

Udover sit flotte håndboldspil er Balic også kendt for sin, lidt usunde, livsstil, som mest består af kaffe og cigaretter. Det har dog ikke udelukket ham fra at have haft kontrakter med storklubber som Portland San Antonio, Atletico Madrid og RK Zagreb.

Lige nu spiller han i den tyske Bundesliga-klub Wetslar, indtil han altså til sommer lægger håndboldskoene på hylden.

Facebook
Twitter