Anja Andersen er tilbage: Vil være dansk landstræner

Efter flere år væk fra rampelyset melder Anja Andersen sig igen klar som håndboldtræner.

Anja Andersen vil gerne vende tilbage til et job som håndboldtræner og helst som dansk landstræner. (Foto: Rune Feldt-Rasmussen © Scanpix)

Hun er den bedste kvindelige håndboldspiller, Danmark nogensinde har haft, men de seneste mange år, har der været stille omkring Anja Andersen, der i 1997 blev kåret til verdens bedste spiller. Efter flere succesfulde og turbulente år som træner i Slagelse og FCK Håndbold, trak Andersen stikket.

Siden har den nu 48-årige fynbo arbejdet med personlig udvikling og moderne ledelse. Det har givet hende et helt nyt syn på, hvordan man kan være håndboldtræner, og det ligger langt fra hendes tidligere meget udfarende stil.

- Jeg har aldrig meldt ud, at det var for altid, jeg var væk. Det er vigtigt at sige. Jeg opdagede et andet felt med ledertræning, som, jeg synes, var utrolig spændende, fordi der var nogle mennesker, jeg kunne lære noget af. Jeg opdagede pludselig et felt, der fik mig til at tænke: ’Kan det være så let?’ Før syntes jeg, det var anstrengende at være træner, fordi jeg var så udmattet hele tiden. Jeg var bange for ikke at være god nok. Og at finde ud af, man godt kunne undværes, var svært, siger Anja Andersen til BT.

Træner for Danmark

De nye ideer og tanker om træning har hun fundet inspiration til hos Bengt Johansson, der havde succes med Sveriges herrer i 1990’erne, men også fra den amerikanske basketball-træner Phil Jackson, der har haft både Michael Jordan og Kobe Bryant under sig.

Tanken er, at et sportshold kan træne sig selv, skifte ud selv og selv ordne taktikken. Det handler om øjenhøjde mellem spillere og trænere, forklarer Andersen, der har fået lysten til håndbold tilbage. Hun vil gerne have et landstrænerjob, og Danmark er drømmen.

- Jeg synes, det kunne være interessant at træne Danmark. Og dér kunne jeg absolut godt se mig selv, når jeg kigger ud i min nærmeste fremtid, og det synes jeg også er vigtigt at turde sige højt. At være dansk landstræner, synes jeg kunne være spændende, siger Anja Andersen til BT.

Anja Andersen spillede som aktiv 133 landskampe for Danmark og var med til at vinde både EM-, VM- og OL-guld. Som træner vandt hun tre danske mesterskaber og tre Champions League-titler med Slagelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk