Damelandsholdet: Fuld opbakning til trænerne

De danske håndboldkvinder er ærgerlige over, at en intern evaluering af trænerteamet er nået frem til pressen.

Danmarks landstræner Klavs Bruun Jørgensen og assistenttræner Søren Herskind har fået hård kritik af spillerne. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

- Folk tør ikke sige noget, og dem der gør, har svært ved at komme igennem.

- Der mangler tillid til os, og respekt for det arbejde, vi gør i hverdagen.

- Der er meget sparsom kommunikation til folk, uanset om de spiller lidt, meget eller slet ikke.

Ordene var hårde i den kritik, som de danske håndboldkvinder rettede mod trænerteamet Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind i et internt dokument, som TV Sport siden kom i besiddelse af.

I spillerevalueringen, der blev foretaget for to måneder siden efter den kiksede OL-kvalifikation, blev der på ingen måde lagt fingre imellem.

Det tre sider lange dokument kan læses her.

Mandag aften er håndboldkvinderne igen på banen med en skrivelse. Denne gang en mere officiel én af slagsen, da de har udsendt en pressemeddelelse, hvor de bakker op om trænerteamet og ærgrer sig over, at evalueringen af Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind nåede frem til pressen.

Du kan læse håndboldkvindernes pressemeddelelse herunder.

Åbent brev fra spillerne: Oven på et VM og en OL-kvalifikation, der ikke levede op til vores egne forventninger, valgte vi i spillergruppen at foretage en evaluering, som vi ikke kunne tage med hinanden ansigt til ansigt, da vi alle skulle tilbage til klubberne. Derfor er evalueringen lavet over telefonen og på skrift, så alle er blevet hørt og er kommet med deres input. Det er endt ud i et dokument, som en samlet spillertrup bakker fuldstændig op omkring og står ved.

Når vi laver sådan en evaluering, er det selvfølgelig fordi, der er nogle ting, som vi gerne vil gøre landsholdsledelsen opmærksomme på, så vi kan optimere alle forhold på og uden for banen. På samme måde har landstrænerne også ting, de gerne vil ændre, og derfor er det helt normalt, at man snakker om tingene. De ting havde vi ønsket at holde internt, og derfor er vi også utroligt ærgerlige over, at denne evaluering er nået ud til pressen.

De ting vi har påpeget er blevet adresseret på vores møde sidste mandag, d. 23. maj, og vi føler, at trænere og ledere har taget vores input dybt seriøst, og vi har siden mødet alle været enige om at se fremad og bakke op om den proces, vi startede med den skriftlige evaluering, og som vi endelig kunne tale igennem i mandags.

Derfor er det selvfølgelig en overraskelse, at der er flere medier, der har valgt at bringe historien igen og fået det til at fremstå som om, at der er uro i landsholdslejren. Det er på ingen måde tilfældet. Vi har tværtimod haft en rigtig god uge, og processen, vi har startet, er kommet rigtig godt i gang.

Derfor føler vi os også nødsaget til at komme med en udmelding, hvor vi som samlet landsholdsgruppe utvetydigt bakker op om landstrænere og –ledere, og den proces vi i fællesskab har startet op, så der ikke hersker nogen tvivl om, at vi har fuld tillid til det arbejde, landstrænergruppen udfører, og at vi alle trækker i samme retning.

Vi ønsker fortsat ikke at forholde os til evalueringen i pressen, da det er et internt anliggende mellem spillere og landsholdsledelse.

FacebookTwitter