Danmark flyver videre ved VM

Danmark fik den fjerde sejr ved VM, da det blev 38-17 over Elfenbenskysten.

Kristina Bille fik en flyvende start på sit VM. (Foto: Anders Kjærbye © Scanpix)

De danske håndboldkvinder har lagt sig i spidsen af deres gruppe ved VM i Brasilien efter en storsejr på 38-17 over Elfenbenskysten. Det var Danmarks fjerde sejr på stribe, og fredag aften gælder det kampen om førstepladsen i gruppen i den sidste indledende kamp mod Sverige, der har to point færre.

Kampen mod Elfenbenskysten var en smule frygtet fra dansk side, da afrikanerne stiller med et noget usædvanligt offensivt forsvar og har et par fysisk stærke spillere.

De to tunge profiler hos Elfenbenskysten backen Mambo og stregen Gondo kom da også godt fra start og var med til at holde afrikanerne inde i kampen til stillingen 3-3 i de første seks minutter. Det danske angrebsspil blev da også udfordret en smule i kampens indledning.

Men så begyndte spillerne fra Elfenbenskysten at lave et hav af tekniske fejl i angrebsspillet, og det gav den ene kontrachance efter den anden til de rød-hvide. Her fik nyankomne Kristina Bille chancen for at slå til i sin første VM-kamp, og højrefløjen udnyttede muligheden uden tøven med otte mål i de første 20 minutter, hvor den danske føring tog fart fra 8-6  til 18-6.

Elfenbenskysten var sat helt på plads med dansk pauseføring på 22-7.

I anden halvleg blev der da også skiftet godt ud på det danske hold, så nogle af de mere belastede spillere kunne få et hvil frem mod de kommende kampe ligesom de uprøvede kræfter kunne komme igang i turneringen. Blandt andre fik keeper Karin Mortensen vist, at hun gerne vil være med efter at have været andetvalg efter Christina Pedersen i de første kampe. Det endte med dansk legestue, og desuden var det positivt, at alle slap fra kampen uden skader.

Med fuldt udbytte går Danmark nu på banen i fredagens kamp mod Sverige som favoritter. Mens Danmark har vundet samtlige kampe, så tabte Sverige tidligere i dag til Kroatien, og svenskerne formåede forleden kun at besejre Elfenbenskysten med tre mål.Se Danmark - Sverige direkte på DR1 fredag kl. 20.

Facebook
Twitter