Danmarks landstræner sigter efter top syv til håndbold-VM: 'Det bliver benhårdt'

Klavs Bruun Jørgensen glæder sig over, at Danmark er klar til VM i kvindehåndbold.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er meget tilfreds med det, han har set fra sine spillere i de to kvalifikationskampe mod Schweiz. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det danske kvindelandshold havde på forhånd sagt, at VM-billetten ikke kunne komme i fare mod Schweiz, og det fik de ret i.

Alligevel var det en glad landstræner Klavs Brunn Jørgensen som nu sammen med sine spillere skal til håndbold-VM i Japan i slutningen af året. Det står klart, efter Schweiz blev slået med 26-14 i returkampen på udebane i VM-kvalifikationen.

- Det er selvfølgelig rart. Før vi stillede op til de her kampe, var vi godt klart over, at Schweiz burde være en overkommelig modstander. Det fik vi også sat en tyk streg under ved at være knivskarpe i de fleste situationer gennem to kampe, siger han til DR Sporten.

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at selvom vi stort set var kvalificeret efter den første kamp (som Danmark vandt 35-22, red.), så sløser vi ikke, men bliver ved med at spille og får så meget ud af kampen som overhovedet muligt.

Seks i streg

Nu kan landsholdet ånde lettet op og kigge frem mod deres sjette VM i træk, når der i november bliver taget hul på slutrunden i Japan.

- Det giver ro. Så ved vi, at vores samling i oktober kan bruges til at forberede os til slutrunden i november og december. Og så tager vi lidt tidligere til Japan, fordi der er forskel på klima og en relativt lang distance, så vi skal også klimatisere os til tiden, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark vil ikke ankomme til VM som en af favoritterne til at nappe guldet. Det bliver også afspejlet i den målsætning, landstræneren for nuværende har for slutrunden.

- Det bliver en benhård kamp, og vi skal gøre, hvad vi kan for at komme ind i top syv, der som minimum sikre os en OL-kvalifikation, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg vil gerne se den pulje, vi kommer i, og den pulje vi bliver krydset med. Vi kan være heldige eller uheldige. Vi ved godt, hvis vi krydser med en stærk pulje, så vil det altid være vanskeligt, fordi mange af de hold, som ligger inde for top 10, er meget tæt på hinanden. Frankrig og Norge ligger nok en stykke over os andre.

VM i Japan starter den 30. november i år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk