Ekspert: Gennembruddet er aldrig kommet under Klavs Bruun

Det danske landshold er stagneret. Rigtig beslutning at skifte ud på landstrænerposten, siger Lars Krogh Jeppesen.

Klavs Bruun Jørgensen nåede at stå i spidsen for Danmark fra 2015-2020. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Hans position har siden VM i håndbold været til debat, og onsdag blev der så truffet en beslutning for Klavs Bruun Jørgensen.

I en pressemeddelelse meldte DHF ud, at de i samråd med Klavs Bruun Jørgensen var blevet enige om ikke at fortsætte samarbejdet.

Et samarbejde, som Klavs Bruun Jørgensen selv forud for VM i december havde sået tvivl om, da han udtalte følgende:

- Jeg kan ikke forestille mig - hvis vi ikke kommer videre fra puljen - at du ser mig være landstræner efter det.

Danmark klarede sig dog videre, med nød og næppe, men en niendeplads og en kikset OL-kvalifikation var alt, der var med hjem i kufferten fra Japan, og derfor kunne landstræneren, og DHF, altså ikke trække den længere.

En beslutning, som ikke kommer bag på DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

- Der har været rig mulighed for at udvikle landsholdet, men desværre er gennembruddet for det danske landshold slet ikke kommet under Klavs Bruun Jørgensen.

- Når man ser det mandskab, han har haft til rådighed, så er det simpelthen ikke godt nok at blive nummer syv og nummer ni ved de seneste to slutrunder og samtidig misse en OL-kvalifikation. De skal simpelthen spille bedre, og det er altså trænerens ansvar at få det til at lykkes.

Imponerende ikke at vinde flere kampe

Det danske landshold havde under VM i Japan alle muligheder for at skabe et bedre resultat, end tilfældet var, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

Især fordi det rent faktisk lykkedes at få stabiliseret det danske forsvar, som samtidig blev hjulpet gevaldigt af en storspillende Sandra Toft i målet.

- Når man så dissekerer den måde, som landsholdet spiller på, så ser det ikke godt ud. Holdet havde kæmpe problemer angrebsmæssigt under VM, hvor man amputerede kontrafasen, fordi man lavede for mange tekniske fejl, og så lavede man i stedet kun 19-20 mål.

Slukørede danske spillere efter holdets exit ved VM i Japan. Holdet kom hjem med en niendeplads, hvilket ikke var nok til at kvalificere sig til OL. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Forsvaret blev stabiliseret, men det har ikke fungeret alligevel, selvom Sandra Toft stod helt fantastisk i målet. Det er i sig selv ret imponerende ikke at vinde flere kampe med de forudsætninger, siger Lars Krogh Jeppesen.

Det perfekte match er i Esbjerg

Med Klavs Bruun Jørgensens afgang har DHF en ledig stilling som cheftræner, der inden længe skal overtages, og hvis det står til Lars Krogh Jeppesen, så render den rette mand til jobbet rundt på Jyllands vestkyst.

- Det danske landshold er efterladt, hvor det også var, da Klavs Bruun Jørgensen overtog. Med en masse dygtige spillere med stort potentiale, men jeg synes, at det er stagneret over de seneste to år, og så er det på tide, at der sker noget nyt.

Cheftræner i Team Esbjerg, Jesper Jensen, ville være det optimale bud på en kommende landstræner, hvis man spørger Lars Krogh Jeppesen. (Foto: Frank Cilius © Scanpix)

- Jeg opfordrer til og håber på, at muligheden viser sig med Jesper Jensen fra Team Esbjerg. Jeg håber, de går efter ham, og han takker ja. Han vil været et perfekt match, og det danske landshold vil have rigtig godt af at prøve den måde, som han har styret holdet i Team Esbjerg på, siger Lars Krogh Jeppesen.

DR Sporten har spurgt Jesper Jensen, om han er interesseret i jobbet som landstræner for det danske kvindelandshold, hvis han skulle få tilbuddet. Det ønsker han dog hverken at be- eller afkræfte.

- Min eneste kommentar er, at det kunne jeg aldrig finde på at kommentere på, så længe det ikke har noget med min egen arbejdsgiver at gøre, siger Jesper Jensen til DR Sporten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter